Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областна управа: В Сарафово искат детска площадка върху терен, отреден от Общината за строеж

Областна управа: В Сарафово искат детска площадка върху терен, отреден от Общината за строеж

За да разясни на място ситуацията и да избегне дезинформация по темата, Областна администрация организира среща тази вечер от 18:00 часа в Читалище "Ангел Димитров 1929" в кв. Сарафово. На срещата са поканени жители на квартала, общински съветници и всички заинтересовани лица.

Жители на кв. Сарафово подготвят подписка до Областна администрация Бургас, в която настояват да има детска площадка и парк върху терен, отреден за застрояване. 

Община Бургас със Заповед №1018/20.04.2021 г. на зам.-кмет „Строителство, инвестиции и регионално развитие“ е отредила параметри за застрояване на въпросния терен, както следва: височина до 10 м. (3 ет.), плътност на застрояване до 30%, кинт до 1.5, озеленяване – минимум 50% и задължително паркиране в границите на УПИ-то. 

Към този момент теренът пустее и има сигнали за незаконни действия в него, а в съседен държавен имот вече има реализирано незаконно строителство.

Областният управител разпореди спешна проверка, която показа, че до момента не е имало искане от страна на Община Бургас теренът да й бъде предоставян за изграждане на парк или детска площадка. С цел предотвратяване на бъдещи незаконни действия в терена е взето решение той да бъде продаден. 

„Ако Община Бургас има визия за ползването на парцела в полза на обществото, Областна администрация е готова да съдейства по съответния законов ред“, коментира Пламен Янев. За да разясни на място ситуацията и да избегне дезинформация по темата, Областна администрация организира среща тази вечер от 18:00 часа в Читалище "Ангел Димитров 1929" в кв. Сарафово. На срещата са поканени жители на квартала, общински съветници и всички заинтересовани лица. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Таня Танева
    17 яну 2024 16:47

    Подкрепям жителите на Сарафово ! Препълнено е със строежи

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега