Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният се ангажира с проблемите на морското училище

Областният се ангажира с проблемите на морското училище

Областният управител Павел Маринов се ангажира с разрешаване на натрупаните през годините проблеми пред Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола” в Бургас, която поради липса на кандидати за обучение се намира в критично положение и на практика е пред закриване.

Областният управител Павел Маринов се ангажира с разрешаване на натрупаните през годините проблеми пред Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола” в Бургас,  която поради липса на кандидати за обучение се намира в критично положение и на практика е пред закриване.

Изходът от създалата се сложна ситуация според, областния управител е в преобразуване на съществуващите специалности  с цел тяхното по точно адаптиране към изискванията на живота и практиката. Конституирането на нови, по-атрактивни специалности ще привлекат млади хора за обучение така, че една от образователните легенди на града няма да погине.

Известно е, че от това учебно в заведение, което през годините е било известно на обществеността с различните си имена като Техникум по рибарство и Средно специално училище по морски и океански риболов „ген. В. Заимов” са тръгвали към морето поколения достойни и оригинални капитани, механици на кораби,  рибари и други морски специалисти.

Училището е част от старата слава и колорита на Бургас като морски град. Във връзка с разработваната национална морска стратегия областният управител поставя като един от важните приоритети в работата си по нейното изграждане дейностите за запазване и развитие на формите за обучение и формиране на морските специалисти.

Затова усилията за запазване и подпомогне на професионалната гимназия по морско корабоплаване са във всички насоки – чрез привличане на експерти от Министерството на образованието и спорта, чрез акумулиране на средства за образователни иновации от различни държавни и публични фондове за квалификация и преквалификация на човешките ресурси, както и чрез други конкретни мерки за запазване и укрепване на училището.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега