Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

​Областният управител на Бургас и наследниците от Черноморец подписаха колективно писмо

​Областният управител на Бургас и наследниците от Черноморец подписаха колективно писмо

До идеята за подписване на колективно писмо се стигна след проведена среща в Областна администрация Бургас на 10 януари, на която представителите на инициативния комитет подчертаха значението на наследствените им земи.

Днес областният управител на Бургас Пламен Янев, кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, директорът на ОД „Земеделие“ Бургас Лидия Станкова и началникът на ОСЗ Созопол Петя Куцарова се срещнаха с представители на инициативния комитет на жители на гр. Черноморец в Община Созопол. На срещата те подписаха колективно писмо, което обобщава желанието на гражданите да им се възстановят наследствените земи.

В писмото наследниците настояват за спиране на административните процедури пред ОСЗ – Созопол и за служебна отмяна на издадените решения за обезщетяване със земеделски земи в други землища по причина, че имотите в районите на бившите военни поделения в землище гр. Черноморец са свободни.До идеята за подписване на колективно писмо се стигна след проведена среща в Областна администрация Бургас на 10 януари, на която представителите на инициативния комитет подчертаха значението на наследствените им земи. 

Участниците в работната среща обсъдиха възможностите за решаване на поставените проблеми и се обединиха около идеята да се изготвят предложения до компетентните министри за законодателни промени, с които да се регламентира правна възможност  и ред за отмяна на решенията на ОСЗ и възстановяване на собствеността в реални граници.Веднага след срещата Областна администрация Бургас изпраща предложение до Министерството на земеделието и храните за причисляване на имот, който е в управление на областния управител, към държавния поземлен фонд и може да послужи за удовлетворяване на претенциите на правоимащите лица. Поземленият имот се намира в местността „Акра“ и е с площ от 361 222 кв. м.            

Областният управител пое ангажимент да представи техните искания пред Министерството на отбраната, Министерството на регионалното развитие и на Министерството на земеделието и храните.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега