Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обмислят провеждането на референдум за задължителното гласуване

Обмислят провеждането на референдум за задължителното гласуване

Поредната промяна в Изборния кодекс, отнасяща се до въвеждането задължителното гласуване мина на първо четене в пленарна зала, но сега се очаква проектът да бъде поставен в режим на изчакване. По всяка вероятност, окончателният вариант на поправката ще бъде разписан едва след допитване до народа.

Поредната промяна в Изборния кодекс, отнасяща се до въвеждането задължителното гласуване мина на първо четене в пленарна зала, но сега се очаква проектът да бъде поставен в режим на изчакване. По всяка вероятност, окончателният вариант на поправката ще бъде разписан едва след допитване до народа.

Това е вариантът, към който са се насочили депутатите от ПГ на ГЕРБ, коментира в интервю за в-к "Монитор" председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов. По думите му, разногласията по темата изискват обществено допитване, което може да се проведе още през юли тази година.

Задължителният вот бе определен като противоконституционен. Срещу него се обяви и премиерът Бойко Борисов. Някои от парламентарните групи пък скочиха срещу глобите и поискаха на тяхно място да има стимули за упражняващите правото си на глас. Междувременно, над 600 000 подписа бяха внесени в Народното събрание с искане за провеждане на референдум по шест въпроса, сред които и темата за задължителното гласуване.

Дали и кога ще има национално обществено допитване, все още не се знае. Няма и информация за това как ще бъде формулиран въпроса. При всички случаи, в момента се работело по организирането на референдум в най-скоро време, коментира Кирилов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега