Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обновиха ОДЗ "Звездица Зорница"

Обновиха ОДЗ "Звездица Зорница"

С много песни и танци днес бе открито изцяло реновираното ОДЗ № 2 "Звездица Зорница". Тази година детската градина в ж.к. "Зорница" ще посрещне своя 40 - годишен юбилей с напълно обновени павилиони и въведени модерни мерки за енергийна ефективност. Ремонтните дейности са в размер на 300 000 лв., 85 % от които предоставя Националният доверителен екофонд, а останалите 15 % са съфинансиране от Община Бургас. Гост на празничното събитие бе кметът на Община Бургас Димитър Николов.

С много песни и танци днес бе открито изцяло реновираното ОДЗ № 2 "Звездица Зорница". Тази година детската градина в ж.к. "Зорница" ще посрещне своя 40 - годишен юбилей с напълно обновени павилиони и въведени модерни мерки за енергийна ефективност. Ремонтните дейности са в размер на 300 000  лв., 85 % от които предоставя Националният доверителен екофонд, а останалите 15 % са съфинансиране от Община Бургас. Гост на празничното събитие бе кметът на Община Бургас Димитър Николов.

"Хубаво е, че успяхме в срок да приключим ремонта. Следващата крачка е мащабен ремонт на двора, за да направим нови детски кътове за игра на децата. Вече работим по първата детска площадка. Очаквам проектът за ремонт на двора да бъде внесен от общинска, за да можем да предвидим средства за бюджет` 2014 и съвсем скоро това най-голямо обединено детско заведение да е с коренно различна визия и много по-подходящ двор. Ще започнем с ремонт на оградата, защото в момента е ниска, а искаме да осигурим по-високо ниво на безопасност. Обмисляме да монтираме и камери за видеонаблюдение", каза кметът Димитър Николов.

Той допълни още, че в момента се подготвят разчетите за строеж на нови детски градини. "Очакваме на два от терените в к-с "Меден рудник" да започнем строителство догодина. Ще разчитаме на подкрепата на общинските съветници в бюджета за 2014 година да можем да отделим достатъчно средства. Надявам се детската градина на бившето 5 РПУ да бъде изградена в срок, за да можем да разкрием още градински групи", каза още кметът Николов. ОДЗ № 2 "Звездица Зорница" е построено през 1973 година и до сега това е първия мащабен ремонт в детското заведение.

Поради тази причина фасадите на градинските павилиони бяха с изпопадала мазилка и боя, с прогнила дървена дограма, пропускаща влага и мухъл, и високи сметки за отопление през зимата. Детската градина се състои от четири павилиона и административно-кухненски блок, и дворното пространство от 12 дка. В нея функционират с 12 градински групи, 1 седмична градинска група и 4 яслени групи, с общ брой деца 470 на възраст от 1 до 7 години.

Извършеният основен ремонт е свързан с подмяна на дограмата, полагане на топлоизолация и пребоядисване на всички сгради - 4 градински и една административна, което значително ще намали разходите за отопление през студените зимни месеци и ще предостави много по-комфортна среда за отглеждане на 470-те малчугани в градината. Пред завършване са строителните дейности по прилагане на мерки за енергийна ефективност в още 5 бургаски детски заведения - ОДЗ № 15 "Моряче", ОДЗ № 7 "Райна Княгиня", ОДЗ № 5 "Иглика", ОДЗ № 6 "Ран Босилек" и ОДЗ № 8 "Брезичка".

На събитието присъстваха още зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, директорът на детското заведение София Димитрова, общински съветници, директори на бургаски детски заведения, представители на РИО - Бургас и на общинска администрация, много преподаватели, родители и деца.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега