Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Образувано е досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев

Образувано е досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев заяви, че информация по случая ще има утре, но според действащото законодателство досъдебно произвоство се образува за престъпление, а не срещу конкретни лица.

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев. 

Това, според Рашков, е станало по сигнал на Георги Самуилов и се касае за престъпление по служба, съобщава БНР.

"Много скоростно е станало това по един сигнал на Георги Самуилов, който преди няколко дни е подал едно писмо, един сигнал до главния прокурор. Той е разпоредил веднага на Куличева, те са все специални там, специализирани отдели, която е изпратила, вижте с какво изречение, на специализираната прокуратура: "Да образува досъдебно производство" по този сигнал. Тоест Куличева не е оставила възможности на прокурора, на който е изпратила този сигнал от Самуилов, да прецени има ли данни или няма данни, за да образува производство".

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев заяви, че информация по случая ще има утре, но, според действащото законодателство, досъдебно произвоство се образува за престъпление, а не срещу конкретни лица.

"Залети сме от сигнали срещу бивши и настоящи представители на изпълнителната власт", каза Кръстев и добави, че самият той преди няколко дни е постановил отказ от образуване на досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев по жалба на гражданско сдружение.

Още преди седмица от компанията "Инса ойл", собственост на Самуилов, обявиха, че ще внесат сигнал до прокуратурата заради изказване на вицепремиера Асен Василев в телевизионно интервю. Тогава от финансовото министерство съобщиха за "Хоризонт", че ще се въздържат от коментари по темата. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега