Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОбС даде зелена светлина Общината да превърне Жабарника в парк или площад

ОбС даде зелена светлина Общината да превърне Жабарника в парк или площад

Общо 43-ма съветници гласуваха "за", двама бяха "против", а един се въздържа.

Общинските съветници подкрепиха намерението на кмета Димитър Николов и Общината “язвата” в сърцето на Бургас - западналия терен, където трябваше да има ГУМ, но вместо това от години има блата и жаби, да се превърне в градски площад с информационно-развлекателни елементи. Според градоначалника, спирането на строителните апетити ще стане чрез смяна на предназначението на земята. Общо 43-ма съветници гласуваха "за", двама бяха "против", а един се въздържа.

Дебати по темата имаше, макар те да преминаха сравнително спокойно. Основната тема на разискванията бе в действителност бъдещето на терена - какво ще се прави с него. Според Георги Дражев, чисто площадно пространство не е необходимо. Той апелира да се търси начин то да генерира приходи с културни и туристически обекти там.

Кметът Николов уточни, че плановете на Общината са под терена да бъде изграден подземен паркинг, който да бъде стопанисван от администрацията, а самият площад да бъде изпълнен по подобие на "Жени Патева" - с облика и функционалността на градски парк - с дървета, зони за отдих, туристически информационен център, експоцентър или музей.

Съветниците се обединиха около идеята, че преди изготвянето на инвестиционното намерение, Общината трябва да проведе широк обществен дебат и да се допита до жителите на града. Кметът се съгласи, като посочи, че съществува идея да се направи международен конкурс за проектирането на парковия площад.

До тогава обаче предстои доста дълъг път пред администрацията. Делата продължават, а теренът, който всъщност Общината желае да придобие е с площ 638 кв.м. Те са собственост на четири търговски дружества. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега