Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общественици до МЗ с искане за закупуване на детски линейки за всички областни градове

Общественици до МЗ с искане за закупуване на детски линейки за всички областни градове

Каузата, около която се обединиха стотици семейства от цялата страна, беше стартирана през 2019 г.

Основателят на каузата „Детски линейки сега“ Дончо Златев и общественици, сред които са Магърдич Халваджиян, Анна Цолова, Стилиян Петров, Екатерина Дафовска, Теодосий Теодосиев и други, изпратиха ново отворено писмо с искане за закупуване на детски линейки за всички областни градове в България. Писмото е адресирано до новия министър на здравеопазването проф. Христо Хинков и в него се изтъкват предимствата на тези специализирани линейки, които да помагат на най-малките.                

Каузата, около която се обединиха стотици семейства от цялата страна, беше стартирана през 2019 г. Три години по-късно каузата среща положително становище в Министерство на здравеопазването от министър проф. Асена Сербезова и нейния екип.

„След срещата с експерти, които са сред най-добрите в създаването на такъв тип специализирани линейки в света, Министерството се ангажира да започне стъпки в посока създаване на пътна карта и реализиране на каузата, за да закупи държавата такива детски линейки за всички областни градове в България. За съжаление, никакви стъпки не бяха направени, защото животът на тогавашното правителство свърши след вот на недоверие.“, отбелязва Златев.

„Искрено вярвам и се надявам, че с Вашето съдействие и решителност, заставайки на страната на децата и тяхното здраве и усмивки, ще обърнете внимание на молбата ни, която събираше прах в някое чекмедже на Министерство на здравеопазването твърде дълго. В това загубено време цената на една линейка се увеличава. Прогнозата за стойността от близо 5,5 милиона лева, за да се подсигури поне по една детска линейка за всички областни градове, е нищожна, когато говорим за здравето на най-крехките и най-беззащитните.“, завършва писмото на основателя на каузата „Детски линейки сега“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега