Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас бе отличена с награда за високи постижения в Черноморския регион

Община Бургас бе отличена с награда за високи постижения в Черноморския регион

Наградата обхваща проекти от разнообразна географска област, включително България, Грузия, Молдова, Румъния, Турция и Украйна.

Представители на Община Бургас се включиха в годишната конференция на заинтересованите страни по Общия дневен ред за Черно море 2023 г. , която се проведе на 22-23 ноември в Букурещ под егидата на румънската координация на CMA. Събитието се очерта като една от основните прояви за всички заинтересовани страни, които се интересуват от устойчивото развитие на синята икономика и конкурентоспособността на региона. Конференцията събра представители на различни сектори, среди и опит за справяне с решаващи предизвикателства и възможности в Черноморския басейн. От морската среда до инвестициите, предприемачеството и уменията, всички тези теми бяха обсъдени , оформяйки платформа за споделяне на знания и съвместни усилия за разгръщане на пълния потенциал на черноморската устойчива синя икономика. Съвместните усилия на всички заинтересовани страни насърчава трансформацията към неутрална по отношение на климата, устойчива и конкурентоспособна черноморска синя икономика.

Община Бургас беше отличена с приз за високи постижения в Черноморския регион. Наградите за черноморски проекти са инициатива, предназначена да признае изключителни проекти, съобразени с трите цели на Общият дневен ред за Черно море (CMA).

Наградата обхваща проекти от разнообразна географска област, включително България, Грузия, Молдова, Румъния, Турция и Украйна. Наградите се стремят да идентифицират изключителни проекти в различни области, демонстриращи иновативни и приложими решения, които въплъщават основните цели и приоритети на CMA за устойчива синя икономика в Черно море.

Категории за отлични постижения Наградите са разделени в три категории, всяка от които отразява основните цели на CMA:

„Здрави морски и крайбрежни екосистеми“: Тази категория се фокусира върху опазването на околната среда, устойчивостта при експлоатацията на ресурсите, борбата със замърсяването на морето и боклука, устойчивия риболов и аквакултурата, иновативната инфраструктура за морски изследвания и мониторинга на околната среда.

„Конкурентна, иновативна и устойчива синя икономика за Черно море“: Тук светлината на прожекторите е върху иновативни бизнес модели, научни изследвания и иновации, устойчив растеж, създаване на работни места, транспорт, цифрова свързаност и насърчаване на сини умения и морски кариери.

Проектът на Община Бургас „Дигитална мрежа за синя икономика и насърчаване на иновациите“ взе награда в категорията „Насърчаване на инвестициите в синята икономика на Черно море“. Тази категория набляга на достъпа до финансови ресурси, насърчаване на устойчиви инвестиции в синята икономика и подкрепа на морското предприемачество и клъстери.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега