Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас осигури заплати и осигуровки на още 50 безработни

Община Бургас осигури заплати и осигуровки на още 50 безработни

С проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ Община Бургас осигури заплати и осигуровки на още 50 безработни. Той се нарича “С грижа към хората – звено за услуги в домашна среда”, Приоритетна ос 5 „Социално включване и насърчаване на социалната икономика“, Схема „Помощ в дома“. Общата стойност на проекта е 238 529 лева, осигурени от Европейския социален фонд.

С проект по  ОП „Развитие на човешките ресурси“ ОбщинаБургас осигури заплати и осигуровки на още 50 безработни. Той се нарича “Сгрижа към хората – звено за услуги в домашна среда”, Приоритетна ос 5 „Социалновключване и насърчаване на социалната икономика“, Схема „Помощ в дома“. Общатастойност на проекта е 238 529 лева, осигурени от Европейския социален фонд.

В звеното зауслуги в домашна среда до момента са наети 50 безработни лица, регистрирани вДирекция „Бюро по труда“ - 47 лични асистенти, 2 социални работници и 1 касиер.Те ще осигуряват почасови грижи за общо 56 ползватели на услугата - деца и лицас трайни увреждания, възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване.

“Хубавото е, чеблизо половината от новоназначените асистенти са майки на деца с различниувреждания. Те и досега са стояли вкъщи, за да ги гледат, но вече ще взиматзаплата за това. Проектът е с продължителност 18 месеца, но ние ще направим всичковъзможно да превърнем осигурената заетост в постоянна”, каза кметът ДимитърНиколов.

Днес той,заместникът му д-р Лорис Мануелян, председателят на местния парламент КостантинЛуков, омбудсманът Таню Атанасов и Мая Казанджиева – ръководител на проекта,разгледаха административните помещения, в които е настанено звеното. Всъщносттова е старата кухня на преместения в “Меден рудник” Домашен социален патронаж,ремонтирана с 22 000 лева, осигурени от Общината. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега