Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас ще изготвя подземен кадастър?

Община Бургас ще изготвя подземен кадастър?

Община Бургас започва работа по изработване на подземен кадастър, който ще подобри управлението на подземната инфраструктура в града.

Община Бургас започва работа по изработване на подземен кадастър, който ще подобри управлението на подземната инфраструктура в града. В тази връзка днес кметът Димитър Николов свика среща с представители на всички заинтересовани страни - ВиК, EVN, Топлофикация, Бургасгаз, БТК, кабелните оператори, Агенцията по геодезия, картография и кадастър.  

Разработването на географска информационна система на подземните комуникации ще позволи интегрирано управление на водоснабдителната, канализационната, електроразпределителната, телекомуникационна, кабелна и газопреносна мрежа на територията на целия град. Това, от своя страна, ще намали авариите, които често възникват по време на строително-ремонти дейности именно поради липса на информация. Така ще бъдат спестени разходи както на фирмите, така и на Общината.  

Подземният кадастър ще бъде изработен под шапката на Общината, но в партньорство и с активното участие на всички заинтересовани страни. На първо време ще бъдат събрани и обобщени наличните към момента данни. Още следващата седмица ще се проведе работна среща на специалисти от фирмите и общинска администрация.

Пилотен комплекс при изработването на подземния кадастър на Бургас ще бъде „Зорница“ - той е с новоприет ПУП върху кадастрална карта и с приключили СМР на кабелните оператори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега