Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас ще получи близо 24 000 лева за две детски градини

Община Бургас ще получи близо 24 000 лева за две детски градини

Общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата на МОН

Правителството отпусна нови 1 680 689 лв. по линия на тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. Средствата, осигурени на днешното редовно правителствено заседание, са за детски градини на територията на общините Костинброд и Бургас.

„Отпуснати средства са по линия на тригодишната програма на МОН до 2022 г., защото грижите за децата са наш неотменен приоритет“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на правителственото заседание и подчерта, че за три години по програмата ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.

На община Костинброд се отпускат 1 381 011 лева за проектиране и строеж на двуетажна детска градина за шест групи в град Костинброд и 275 820 лева за проектиране на детска градина в село Петърч. 

На община Бургас се осигуряват 23 858 лева за дейности по строителен надзор, свързани с изграждането на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс „Братя Миладинови" и в квартал „Горно Езерово“.

Общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата на МОН. За нови детски ясли и градини и за надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега