Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас съобщава

Община Бургас съобщава

На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 18 и чл. 18а, ал. 3 от Закона за социалното подпомагане и чл. 37, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, във връзка със заповед № 2481/03.09.2019 година на Кмета на Община Бургас

На основаниечл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 18 и чл. 18а, ал. 3 от Закона за социалнотоподпомагане и чл. 37, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за социалнотоподпомагане, във връзка със заповед № 2481/03.09.2019 година на Кмета на ОбщинаБургас  

ОБЯВЯВА КОНКУРС 

за възлагане предоставянето на социалниуслуги  в общността – Кризисен център за деца и лица, жертви на насилие, вОбщина Бургас.  

1. Условия за участие иизисквания към кандидатите:           

1.1. В конкурса могат даучастват български физически лица, регистрирани по Търговския закон и юридическилицa, както и физически лица, извършващи търговска дейност, и юридически лица,възникнали съгласно законодателството на друга държава - членка на Европейскиясъюз, или на друга държава от Европейското икономическо пространство.              

1.2. Кандидатите по т.1.1 трябва да савписани в регистъра към Агенцията за социално подпомагане и да притежаватлиценз, издаден от председателя на Държавната Агенция за закрила на детето.           

1.3.   Вконкурса не може да участва кандидат - търговец, който:

1.3.1. е обявен внесъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура поликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисълана чл. 740 от Търговския закон, или е преустановил дейността си, а в случай чекандидатът е чуждестранно лице - се намира в подобно положение, произтичащо отсходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен;

1.3.3. е лишен от право даупражнява търговска дейност;

1.4. В конкурса не може даучаства кандидат, който има:

1.4.1 задължения за данъции задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 отДанъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях, към държавата иликъм Община Бургас и към общината по седалището на кандидата, или аналогичнизадължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателствотона държавата, в която кандидатът или участникът е установен, освен ако едопуснато разсрочване, отсрочване или обезпечение на задълженията илизадължението е по акт, който не е влязъл в сила;1.4.2. е осъден с влязла всила присъда за престъпления, регламентирани в Особената част на Наказателниякодекс, освен ако не е реабилитиран.

1.5. Изисквания към кандидатите:

1.5.1. Опит в предоставянена  социални услуги, включително за деца;опит в изграждането на партньорства сместните власти и неправителствени организации, а ако кандидатът етърговец – търговска репутация;

1.5.2. Наличие на работенкапацитет и подходяща квалификация на персонала;

1.5.3. Наличие наорганизационен капацитет;

1.5.4. Наличие на финансовастабилност;

1.5.5. Програма заразвитието на социалната услуга. 

2. Характеристика и специфика напредоставяните социални услуги. 

2.1. Изпълнителят - Доставчик на социални услуги следва да работи сдеца и лица, жертви на насилие, като предоставя социални услуги, насочени къмоказване на индивидуална подкрепа, задоволяване на ежедневните потребности,правно консултиране на потребителите и социално-психологическа помощ. Създаваусловия за тяхната оптимална интеграция в обществото.

2.2. Повечеинформация за предоставяните социални услуги в Кризисен център за деца и лицажертви на насилие, в Община Бургас, както и за задачите, обхвата и очакванитерезултати от работата на доставчика на услугите, се съдържа в Заданието запредоставяне на социални услуги в Кризисен център за деца и лица, жертви нанасилие, в Община Бургас. 

3. Финансиране и начин напредоставяне на средствата.

3.1. Финансовото участие отстрана на Общината се изразява в предоставяне на парични средства от общинскиябюджет, съобразно субсидията от Републиканския бюджет, според установените всъответната финансова година стандарти за издръжка на делегирани от държаватадейности. 3.2. Размерът на бюджета заследващите години се определя в съответствие със стандартите за съответнатагодина съгласно Решение на Министерски съвет. 

4. Документи за участие.

4.1. Удостоверение завписване в регистъра към Агенция за социално подпомагане и лиценз от Държавнаагенция закрила на детето – нотариално заверени;

4.2. Ако кандидатът не етърговец -  препис от решение за съдебнарегистрация – нотариално заверено и удостоверение за актуално състояние,издадено от Регистър Булстат при Агенция по вписвания, с дата на издаване непо-рано от 2 месеца преди подаване на документите;

4.3. Копие от годишниясчетоводен баланс и от отчета за приходите и разходите на кандидатите запоследните две години, заверен от одитор, или декларация от кандидата, че неподлежи на одиторски контрол;

4.4. Удостоверения  от съответните компетентни органи илиДекларация от организацията за:

4.4.1. наличие/липса назадължения към Национална агенция по приходите;

4.4.2. наличие/липса назадължения към Община Бургас и към общината по седалището на кандидата;4.4.3.наличие/липса на изпълнителни дела, по които са длъжници кандидатът или лицатакоито са еднолични собственици на капитала, управители или прокуристи.  

4.5. Представяне накандидатстващата организация – цели, мисия, сфери на дейност, реализиранипроекти през последните две години, с подобен предмет на дейност;

4.6. Техническо предложение за предоставяне на социални услуги в Кризисенцентър за деца и лица жертви нанасилие, включващо: - Попълнен подробен формуляр натехническо предложение (Приложение № 2)

4.7. Финансово предложение, включващо: - Попълнен формуляр за разбивка наразходите (Приложение № 3)

4.8. Кандидатите трябва дапредставят по един оригинален екземпляр и по две копия на техническото ифинансовото предложение. Техническото и финансовото предложение (оригинал и двекопия) се представят в два отделни запечатани плика, обозначени съответно„Техническо предложение” и „Финансово предложение”. Върху плика с финансовотопредложение се обозначава също: „Да не се отваря едновременно с техническотопредложение”. Двата плика се поставят в трети запечатан плик, върху който сепосочва адрес за кореспонденция, телефон и при възможност факс и електроненадрес на кандидата.  

5. Краен срок и място заподаване на документи:Кандидатите  представятдокументи по настоящия конкурс (съгласно изискванията на т.4) в срок от 45календарни дни, считано от датата на публикуването на обявлението в единнационален и един местен всекидневник.            Документите се подават лично в  Центъра за информационно обслужване награждани на адрес, гр. Бургас, ул.”Александровска” № 26 или по пощата спрепоръчано писмо с обратна разписка.

6. Време и начин за провежданена конкурса. 

6.1. Конкурсна Комисия,включва представители на Общинска администрация, представител на Министерствона труда и социалната политика - Агенция за социално подпомагане.В 14-дневен срок Комисията разглежда представените от кандидатитедокументи, оценява и класира Техническите и Финансови предложения съобразнокритериите, посочени в чл.38, ал.4 от ППЗСП, изготвя протокол за допускане икласиране на кандидатите и определя спечелилия конкурса кандидат.

6.2. Конкурсът ще сеосъществи на два етапа:Първи етап - Комисията разглежда представените от кандидатите документипо т.4 и проверява наличието и редовността им.            Втори етап – Комисията разглежда,оценява и класира представените от кандидатите Технически и Финансовипредложения.Предложенията се отварят, разглеждат и оценяват по реда на тяхнотопостъпване.За всеки етап от конкурса Комисията съставя Протокол. 

7. Критерии за оценяванеКандидатите ще бъдат оценявани на база следните критерии и съответниямаксимален брой точки:

7.1. Институционален  капацитет исъстояние на кандидатстващата организация - 20 точки, в т.ч.:

7.1.1. Финансовкапацитет и състояние на кандидатстващата организация и квалификация на кадрите(5 точки).7.1.2. Опит впредоставянето на социални услуги, включително за деца (10 точки).

7.1.3. Опит визграждането на партньорства с местните власти и неправителствени организации(5 точки).

7.2. Техническо предложение и методология, адекватни и съответстващи наТехническото задание - 40 точки, в т.ч.: 

7.2.1. Предложенаметодология, отговаряща на техническото задание и на местните условия игарантираща качеството на услугите в съответствие с релевантните международнинорми и българското законодателство (20 точки).

7.2.2. Наличие наадекватна система за мониторинг и оценка (10 точки).

7.2.3. Наличие наадекватни дейности за повишаване на обществената информираност и насърчаваучастието на общността (10 точки).

7.3. Организационна структура и разпределение на персонала всъответствие с общата численост по Техническото задание - 15 точки, в т.ч.:

7.3.1.Организационна структура за оперативно и финансово управление (10 точки).

7.3.2. Програми заподбор на персонал, развитие и обучение (5 точки).

7.4. Оценка на Финансовото предложение - 25 точки, в т.ч.:

7.4.1. Съответствиена разходите с предварително определения бюджет, съобразно действащия стандартза издръжка на държавно делегирани дейности (Заб.: да се представи попера/параграфи) (20 точки).

7.4.2. Възможностза привличане на допълнителни средства за предоставяне на социалните  услуги - предмет на конкурса. Предложенодопълнително финансиране - начин и форма (5 точки).Общброй точки:  100 

8. Краен срок за обявяване нарезултатите от конкурса.

8.1. В тридневен срок откласиране на кандидатите от Комисията, Кметът на Общината издава заповед, скоято определя спечелилия конкурса кандидат.8.2. Резултатите от конкурсасе съобщават на участвалите в него кандидати в 7-дневен срок от издаването наЗаповедта по т. 8.1.           

9. Конкурсни документи

9.1. Неразделна част отнастоящата Заповед е Конкурсна документация, състояща се от: - Задание за предоставяне на социални услуги в Кризисен център за децаи лица, жертви на насилие в Община Бургас - Приложение № 1; - Формуляр за предоставяне на техническо предложение - Приложение № 2; - Формуляр за предоставяне на финансово предложение - Приложение № 3; - Проекто-договор-Приложение№ 4

9.2. Кандидатитемогат да закупят конкурсната документация, в размер на 120 лв. /сто и двадесетлева/ с вкл. ДДС от Центъра за административно обслужване на граждани всградата на община Бургас, на адрес гр. Бургас, ул.”Александровска” № 26, всекиработен ден от 8,30  до 16,00 часа, не по-късно от 30.09.2019 г.

За допълнителна информация - Дирекция „Социални дейности,здравеопазване и спорт” ОбщинаБургас, тел.: 056/ 907-413, 056/84-26-58. 

*Платена обява

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега