Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас става еталон при разделното събиране на отпадъци

Община Бургас става еталон при разделното събиране на отпадъци

С цел повишаване на контрола върху разделното събиране се изгражда GPS система.

Община Бургас започна дейности за повишаване на ефективността от системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което се извършва съвместно с ЕКОПАК България АД. Това стана ясно днес на пресконференция, в която участие взеха Атанаска Николова - зам.-кмет „Европeйски политики и околна среда“, Павлин Михов - Директор Дирекция „Опазване на околната среда“ и Изпълнителния директор на ЕКОПАК България АД Тодор Бургуджиев.

Планираните дейности са започнали в края на 2011 година и включват както подобряване на инфраструктурата за разделно събиране, така и образователни и информационни инициативи. Техническите дейности включват: цялостна подмяна на контейнерите тип „Ракла“ – общо 1080 с такива от тип „Иглу“.

Подмяната е започнала през 2011г. със зелените контейнери, вече са подменени всички жълти и до средата на м. май ще бъдат подменени и всички сини контейнери. Причината за подмяната на контейнерите е това, че тези тип „Иглу“ имат по-голям обем, изглеждат по-добре и осигуряват събирането на по-чист отпадък.

С цел повишаване на контрола върху разделното събиране се изгражда GPS система. Всички камиони са оборудвани с GPS модул с четящо устройство, а контейнерите са маркирани с тагове за проследяване, с които ще се следи за правилното обслужване на контейнерите по видове и график. Камионите са обозначени със специални табели, указващи цвета контейнер, обслужван съответия ден. По този начин, гражадните също могат да следят за правилното обслужване на контейнерите и да подадат сигнал на безплатния зелен телефон на ЕКОПАК 0800-1-5253.

 В рамките на информационно-образователната кампания се организира и играта „ЕКОПАК и Община Бургас търсят най-зеленото училище“, предназначена за децата от 1-ви до 4-ти клас. След провеждане на специалните Екочасове на класа, те имат възможност да проверят знанията си на сайта ecopack.bg/game и да участват в томбола за таблет. Училището с най-много регистрирани участници ще спечели професионално мултимедийно оборудване в края на месец май.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега