Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Царево бе домакин на Българските туристически награди /Снимки и видео/

Община Царево бе домакин на Българските туристически награди /Снимки и видео/

Община Царево прие шестото издание на Българските туристически награди. Общината стана домакин на събитието по идея на кмета Марин Киров, след като спечели на миналото издание на призовете признанието за вътрешна дестинация.„

Община Царево прие шестото издание на Българските туристически награди. Общината стана домакин на събитието по идея на кмета Марин Киров, след като спечели на миналото издание на призовете признанието за вътрешна дестинация.

„Това, което успяхме да направим стъпвайки в длъжност като служебен кабинет, е да променим, макар и в малка част, закона за чужденците. Една малка стъпка, която се случи за това кратко време. За да бъде България сигурна дестинация се преборихме заедно с Министерство на здравеопазването и други министерства да остане наредбата за водното спасяване. Труден момент за нас беше и украинската програма“, коментира по време на церемонията зам.-министърът на туризма Павлин Петров. 




„България наистина е сигурно място да привлича туристи. Една държава на първо място трябва да бъде спокойна. Там, където има размирици и нападения над граждани и туристи, няма как да има очаквания да има развит туризъм. Туризъм се развива там, където е спокойно и сигурно. У нас всички тези предпоставки са на лице, благодарение и на Министерството на вътрешните работи и на всички общини, които работят денонощно за спокойствието на туристите. България се справя много добре в тази си задача“, обобщи Петров. След него думата взе и домакинът – кметът на Царево Марин Киров.  


„Когато миналата година спечелихме наградата, в мен се породи идеята, и се радвам, че организаторите се съгласиха, церемонията тази година да се проведе извън София. Целта беше да докажем, че морските общини, чиято икономика се държи предимно в туризма, осъзнаваме промяната в туристическия бранш и сме длъжни да бъдем в крак с времето. Темата тази година за сигурна дестинация много подхожда за усилията, които ние полагаме. Трябва да отчетем, че мигрантската вълна за няколко месеца е намаляла от 56 000 човека на близо 15 000, което е огромен процент. Това неименуемо води към сигурност. Ние, като община сме заделили огромен ресурс в бюджета си за сигурност. За мен темата обаче е много по-широка и не се изчерпва само с това“, коментира Киров.


„Ще ви дам пример с нашия бюджет от тази година. От 67 млн. лева бюджет, който е рекорден за нас, сме насочили средства за междуселски пътища, за да отворим вратите към „Странджа“, където имаме какво да покажем. Насочени са към изграждане на Медицински център, който е нужен и за местните хора, но и за туристите. Насочили сме ресурс в изграждане на национална спортна зала, която също удължава сезона. Убеден съм, че България е сигурна дестинация. Ние, местната власт, както и централната власт, и бизнесът, трябва да осъзнаем своята роля да създаваме качествен продукт. Общините са длъжници на бизнеса в това отношение“, добави градоначалникът. 


Специална награда за „Приятел на туризма“ връчи кметът на Царево Марин Киров на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. От своя страна министър Стоянов връчи на кмета Киров официален плакет на Министерството на вътрешните работи за доброто сътрудничество с община Царево.

По време на церемонията градски хотел на годината, избран от международното жури с членове от САЩ, Швейцария, Великобритания и България стана обновеният 23 години след пускането си столичен Hilton. 

Хотелска верига на годината е наброяващият вече 6 обекта Hyatt -2 HyattRegency и 4 HyattInclusiveCollection. 



Sante' Spa Hotel Велинград е зелен/спа хотел на годината. 

А the LODGE в Царево е крайбрежен хотел на годината.



Хотелските призове бяха връчени от Павлин Петров, заместник-министър на туризма, Министерството на туризма традиционно вече 6 години е партньор на българските туристически награди. 



Новата награда за Туристическа атракция на годината отиде при най-голямата инвестиция в сектора, както и една от най-значимите в страната, както и най-грижливата и най-прецизна реставрация на паметник на културата - Централните хали в София от Кауфланд.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега