Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Царево подари бляскав Коледен спектакъл на жителите и гостите на града

Община Царево подари бляскав Коледен спектакъл на жителите и гостите на града

Кметът на община Царево Марин Киров отправи своя поздрав към присъстващите на събитията и награди победителите в конкурса за най- красива Коледна украса „Коледа в Царево“.

Освен, че се прочу в Република Северна Македония и в България със своята богата коледна украса, давана за пример, тази година целият месец декември в Царево беше различен. След запалването на коледните светлини в града отвори врати коледно градче, в което местните и гостите можеха да си похапнат вкусна домашна храна и да се сгреят с вино и други напитки. 

Празникът на града 6 декември беше отбелязан с целодневни тържества и богата културна програма – изложби, представяне на книга, концерт и награждаване на местните пожарникари и полицаи за участието им в овладяването на кризата с бедствието. 


Снимка: Община Царево

От 17 до 23 декември имаше Коледен базар на централния площад с десетки местни изложители и богата музикална програма. Жители и гости на Царево се радваха на цветния кът на Дядо Коледа, където можеха да си направят безплатни снимки за спомен, подарък от общоината за децата и гостите на общината.Кулминацията на Коледния фестивал безспорно беше 23 декември с вкусното шоу на Ути Бъчваров и концерт на Михаела Филева. 

Кметът на община Царево Марин Киров отправи своя поздрав към присъстващите на събитията и награди победителите в конкурса за най- красива Коледна украса „Коледа в Царево“. Първо място спечели Цветомира Татарчева, второто място бе отредено на Никола Янакиев, а челната тройка бе допълнена от Дияна Костадинова. Всички те получиха парична награда, а останалите участници в конкурса получиха поощрителни награди. 


Снимка: Община Царево

Случи се и нещо невиждано обаче – за първи път беше представено уникално светлинно шоу 3D мапинг върху сграда на общинската администрация, което с визуални ефекти разказа приказка за Дядо Коледа и децата на Царево. 

„Този месец декември е различен, забелязва се новия подход, отношението към хората. Всички много се радваме на празничната украса, на базара, на къта на Дядо Коледа, а светлинното шоу беше уникално, не сме виждали такова нещо досега“ споделят местните. 


Снимка: Община Царево

Сред посетителите на площада имаше и гости на Царево: “Отсядаме в Синеморец, харесва ни много празничният дух в общината, впечатлени сме от тази модерна изненада  - светлинното шоу, досега само в София се провеждат такива фестивали.“


Снимка: Община Царево

В навечерието на един от най-светлите Християнски празници - Рождество Христово, от Община Царево Ви пожелават здраве, благоденствие, щастливи моменти и просперитет през новата година.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега