Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Несебър с бюджет от над 105 млн. лева за тази година

Община Несебър с бюджет от над 105 млн. лева за тази година

Акцентите в разходите за местни дейности и дофинансирани държавни дейности са: благоустрояването, озеленяването, чистотата и подобряването на жизнената среда, текущи ремонти на: улици, тротоари и междублокови пространства, стълбове за улично осветление, парково осветление на общински административни сгради, детски градини и училища.

Бюджетната рамка на Община Несебър за 2024 година е в размер на 105 450 000 лв. Това бе съобщено по време на обществено обсъждане, а основните акценти бяха очертани пред гражданите от заместник-кмета Иван Гургов.Целта е осигуряване на устойчиво и интегрирано местно развитие чрез оптимално разпределение на ресурсите  за дейностите на общината, подобряване на жизнената среда и чистотата в населените места, запазване на финансовата стабилност. 

Приходната част на бюджета в местни дейности възлиза на 79 264 190 лв., а средствата от държавния бюджет за финансиране на делегирани дейности и др. е  26 185 810 лв.От данъци върху имуществото са предвидени  приходи в размер на 37 500 000, а неданъчните  възлизат на   28 375 597 лв. Преходният остатък от 2023 г. е над 12 млн. лв.

През 2024 г. Община Несебър ще продължи дейностите по осигуряване и гарантиране на социалното включване на деца и лица от уязвими групи, управлението и подобряването на качеството на социалните услуги Домашен социален патронаж, Асистентска подкрепа, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, клубове на пенсионера, както и подпомагане на спортни клубове и сдружения с нестопанска цел, чиято дейност  е в полза на местната общност.

Акцентите в разходите за местни дейности и  дофинансирани държавни дейности са: благоустрояването, озеленяването, чистотата и подобряването на  жизнената среда, текущи ремонти на: улици, тротоари  и междублокови пространства, стълбове за улично осветление, парково осветление на общински административни сгради, детски градини и училища.

Капиталова програма за 2024 година възлиза на стойност 48, 5 млн. лв., от които 30 млн. са осигурени от държавния бюджет. В капиталовата програма на общината за настоящата година са включени обекти от техническата инфраструктура, нови и ремонти на детски площадки, вътрешно квартални улици, подобряване на условията в сгради общинска собственост. В частта проектиране са заложени: проекти за консервация и реставрация на културни ценности, нови улици, тротоари, паркинги, велоалеи, спортни и детски площадки по населени места, улично осветление в населените места и др. 

В частта строителство е отбелязано: изграждане на нови спортни игрища – гр.Св.Влас и с.Равда, ремонт и обновяване на общинска пътна мрежа, строителство и основен ремонт на обществени сгради и др.Бяха представени одобрени и нови проекти по оперативни програми, сред които: саниране на читалище „Яна Лъскова“ – Несебър; реконструкция, модернизация и изграждане на ново, енергийно-ефективно улично осветление в с. Равда, възстановяване по автентични данни каменна вятърна мелница, находяща се на северен бряг в Стария Несебър; изграждане на сцена на открито – Амфитеатър, разположено в гр.Несебър, Северен бряг.

След представянето на основните  бюджетни параметри бяха обсъдени различни предложения и разяснени основните дейности, заложени във финансовата рамка  за текущата година. Ежегодното публично огласяване на проектобюджетната рамка цели  постигане на прозрачност и  обществен консенсус по отношение на заложените   по текущи и бъдещи проекти средства и изслушване на  предложения и мненията, свързани с финансирането за развитие на населените места в общината.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега