Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Несебър с успешна инициатива за популяризиране на родното Черноморие в Турция

Община Несебър с успешна инициатива за популяризиране на родното Черноморие в Турция

Млади посланици на българската култура и фолклор гостуваха в Анкара в продължение на два дни.

Български народни ритми в изпълнение на музикантите и танцьорите на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър, огласиха центъра на турската столица Анкара по повод 1-ви март - Баба Марта и Националния празник 3-ти март. 

Събитието се състоя с организираната подкрепа на Н. Пр. Ангел Чолаков, посланик на Република България в Турция.

„Инициативата е следваща  стъпка в политиката за популяризиране на община Несебър в  югоизточната ни съседка. Целта на проявата е не само да представи националното ни фолклорно наследство, но и да предизвика интереса на турските граждани към българското Черноморие и възможностите за развитие на съвместна туристическа и икономическа дейност.“, коментира кметът на Несебър Николай Димитров.


Снимка: Община Несебър

Младите  посланици на българската култура и фолклор гостуваха  в Анкара в продължение на два дни. В първия,  след изпълнението на български хора, в които се включиха и много турски граждани, на събралите се зрители бяха  раздадени мартенички. 

Творците от Несебър бяха представени и в националния пресклуб на БТА в Анкара, където присъстваха ръководни представители на туристическия бранш в Турция, туроператори и медии. За всички тях бе подготвен рекламен филм, представящ възможностите за отдих и забавление, които община Несебър предоставя на своите посетители. „Благодарение на обединените усилия на посолството на България в Турция  и на общинската администрация, Несебър вече присъства в турските печатни и социални медии, рекламиращи  туристически дестинации. Една от тях е авторитетното списание „Турмаг“. Радвам се,  че заедно,   стъпка по стъпка, изграждаме близки контакти с турската страна  и затвърждаваме  добрите отношения помежду си.“, каза г-н Димитров. 


Снимка: Община Несебър

Изпълнителите на Обединената общинска  школа по изкуствата – Несебър станаха част и от програмата по повод организираното от посолството ни честване на Националния празник на България - 3-ти март. Сред присъстващите бе и вицепрезидентът на Република Турция Джевдет Йълдъз, посланици на различни  държави, военни и официални гости. 


Снимка: Община Несебър

Събитията бяха проследени от най-голямата турска информационна агенция и от множество медии, които детайлно отразиха честването на Националния празник и инициативата на община Несебър и българското посолство за развитие на двустранни отношения в туризма. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега