Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие кандидатства с 3 проекта за държавно финансиране

Община Поморие кандидатства с 3 проекта за държавно финансиране

На работна среща в областна администрация – Бургас, всички кметове на общини от областта представиха проекти, предложени за финансиране с помощта на публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

На работна среща вобластна администрация – Бургас, всички кметове на общини от областтапредставиха проекти, предложени за финансиране с помощта на публичнаинвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Кметът наобщина Поморие Иван Алексиев представи три проекта, свързани с подобрение наобразователната и пътната инфраструктура.

Най-големиятот тях е изграждане на детска градина с четири групи в село Гълъбец. Размерътна исканото финансиране е 1 997 900 лв. с ДДС. Другият образователенпроект е детско заведение с две групи в град Поморие, квартал Север, настойност 998 500 лв. Детски заведения в село Гълъбец и поморийския квартал„Север” са много необходими, тъй като отдавна живеещите там изпитват затрудненияс липсата на достатъчно места за децата. Този въпрос беше поставен и по времена обществените обсъждания на бюджета, а кметът още тогава заяви предгражданите, че общината ще търси начини да улесни родителите.

Още един наболялпроблем ще бъде решен с третия проект. Одобрението му ще даде възможност дабъде ремонтирана пътната отсечка Поморие – Каменар, която в момента е в лошосъстояние. Исканото финансиране е в размер на 1 902 907, 94 лв. сДДС.

ОбщинаПоморие разполага с одобрени технически проекти, детайлно разписани и включващивсички необходими части. От изключителна важност за пълната и качественапроектна готовност и наличието на влезли в сила разрешения за строеж. Наличниса и разработени документации за необходимите процедури по ЗОП и има готовност теда стартират веднага след одобрение на проектните изложения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега