Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие отново не прие годишния отчет на дружество "Кабланд"

Община Поморие отново не прие годишния отчет на дружество "Кабланд"

На 25.02.2016 г. се състоя годишното общо събрание на „Кабланд” ООД. Дневният ред на заседанието включваше четири точки, като Община Поморие гласува с „против” по три от тях, а като четвърта отправи предложение дружествените й дялове да бъдат изкупени от „ЕнДжиБи Кънсълтинг”.

На 25.02.2016 г. сесъстоя годишното общо събрание на „Кабланд” ООД, съдружници в което са ОбщинаПоморие и фирма „ЕнДжиБи Кънсълтинг”. На събраниетоприсъстваха кметът Иван Алексиев, заместник – кметовете Янчо Илиев и ИлияДжингов, Директорът на дирекция „СУТОСУП” Петър Войнов, председателят наОбщински съвет Адам Адамов, и общински съветници.

Представители на другатастрана в проекта бяха собственикът на „ЕнДжиБи Кънсълтинг” Никълъс Галахар,управителят Дарио Томалети, финансистът Георги Гурковски и адвокат ТеодорБожинов.Дневният ред назаседанието включваше четири точки, като Община Поморие гласува с „против” потри от тях, а като четвърта отправи предложение дружествените й дялове да бъдатизкупени от „ЕнДжиБи Кънсълтинг”.

Причина за това е, чеот учредяването на „Кабланд” ООД през 2005 г. до настоящия момент не е отчетеноникакво развитие по проекта, за който дружеството е създадено, а именно модеренголф комплекс в местността „Хижата” – Каблешково. За целта Община Помориеучаства с апортна вноска на близо 2000 дка земя на това място, където инвеститоритеотдавна трябваше да започнат строителство.

Липсата на какъвто ида е напредък в проектните дейности е неоспорим факт, обуславящ решението наОбщина Поморие да отхвърли годишния финансов отчет на дружеството и решениетоза покриване на реализираната загуба, а също и да не приеме финансовия доклад,представен от управителя Томалети.  

„Имаше нужда от капитал през 2014 година,което бе постигнато чрез вземането на заем от „ЕнДжиБи Кънсълтинг”, попредписание на данъчните консултанти на „Кабланд” ООД, с цел да се осигуризаплащането на професионалните хонорари и услуги на нашите мениджъри иконсултанти.”, гласи част от доклада.

Съдържащ редица фактологически инормативни несъответствия, той оправдава натрупаните от дружеството загуби сумишленото забавяне на проектните процедури от страна на общинскатаадминистрация и от редица държавни институции.

Ощепрез 2012 г. кметът Иван Алексиев настоя да бъде сменен изпълнителният директорна дружеството с представител  на община Поморие, както и да се направипреразпределение в борда на директорите. Тогава Алексиев поиска отинвеститорите 1 млн. евро като гаранция, които да останат в полза на града, вслучай, че дадените срокове не бъдат спазени.

Не бе проведен конструктивендиалог и не бяха предприети действия по нито едно от поставените условия. И този пъткметът отправи към управителя на дружеството конкретни въпроси по проекта,които обаче не получиха отговор.

„За да ви освободимот необходимостта да си търсите оправдания за липсата на адекватни действия попроекта, ви предлагаме Община Поморие да напусне дружеството като продадедяловете си” каза категорично Алексиев и добави „Нямада допусна да се подигравате с институцията Община Поморие и с отношението сида обиждате жителите на град Поморие и град Каблешково”. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега