Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Созопол разработи проект за многоетажен паркинг на Боруна /Видео/

Община Созопол разработи проект за многоетажен паркинг на Боруна /Видео/

Разработеният инвестиционен проект е за „Открит паркинг с озеленяване и зона за рекреация“, който е съобразен с всички параметри и градоустройствени показатели.

Екипът на Община Созопол продължава да работи в интерес на гражданите като не продава общински имоти, а напротив – разработва проекти за тяхната адекватна екплоатация.

Новият такъв проект е насочен към подобряването на зоните за озеленяване и паркинг, а именно към имот в кв. 44 на ул. „Одеса“ в град Созопол. Разработеният инвестиционен проект е за „Открит паркинг с озеленяване и зона за рекреация“, който е съобразен с всички параметри и градоустройствени показатели.

В основата му стои създаването на атрактивен дизайн и осигуряването на ефективна система за паркиране, социални и културни дейности на открито. Проектът осигурява до 550 паркоместа за автомобили, зарядни станции за електромобили и места за велосипеди.

На ниво А0 са разположени отделен автоматизиран паркинг с капацитет 70 места, както и кафе-сладкарница с детски кът, чийто покрив продължава в атрактивна пешеходна зона с изглед към морския бряг. Пространственото решение е многообразно: отделни зони и различни направления на движение, целящи създаването на функционална среда. Дизайнът създава множество по-малки пространства, които могат да се използват за различни цели и културни мероприятия. В зоната за рекреация е търсено изграждането на атмосфера, която да внесе среда за отдих, релаксация и комфортно пребиваване. Пространствената организация предлага различни гледни точки: място за изложби, ботаничеки кътове, различни маршрути за разходка с ясна ориентация.

На ниво В1 са разположени над 200 места за паркиране, а на ниво В2 - над 220 паркоместа, като вертикалната комуникация се осъществява чрез 2 ядра – всяко със стълбищна клетка и асансьор, автомобилни рампи и панорамна вита стълба.

Всичко предвидено в проекта ще придаде един съвременен облик на района, като ще го превърне във функционална зона за рекреация и едновременно с това ще бъде още една крачка за облекчаване на паркирането в града, което ще повиши и конкурентоспособността на Созопол като туристическа дестинация.

Община Созопол разработи проект за многоетажен паркинг на БорунаЕкипът на Община Созопол продължава да работи в интерес на гражданите като не продава общински имоти, а напротив – разработва проекти за тяхната адекватна екплоатация. Новият такъв проект е насочен към подобряването на зоните за озеленяване и паркинг, а именно към имот в кв. 44 на ул. „Одеса“ в град Созопол. Разработеният инвестиционен проект е за „Открит паркинг с озеленяване и зона за рекреация“, който е съобразен с всички параметри и градоустройствени показатели.В основата му стои създаването на атрактивен дизайн и осигуряването на ефективна система за паркиране, социални и културни дейности на открито. Проектът осигурява до 550 паркоместа за автомобили, зарядни станции за електромобили и места за велосипеди.На ниво А0 са разположени отделен автоматизиран паркинг с капацитет 70 места, както и кафе-сладкарница с детски кът, чийто покрив продължава в атрактивна пешеходна зона с изглед към морския бряг. Пространственото решение е многообразно: отделни зони и различни направления на движение, целящи създаването на функционална среда. Дизайнът създава множество по-малки пространства, които могат да се използват за различни цели и културни мероприятия. В зоната за рекреация е търсено изграждането на атмосфера, която да внесе среда за отдих, релаксация и комфортно пребиваване. Пространствената организация предлага различни гледни точки: място за изложби, ботаничеки кътове, различни маршрути за разходка с ясна ориентация.На ниво В1 са разположени над 200 места за паркиране, а на ниво В2 - над 220 паркоместа, като вертикалната комуникация се осъществява чрез 2 ядра – всяко със стълбищна клетка и асансьор, автомобилни рампи и панорамна вита стълбаВсичко предвидено в проекта ще придаде един съвременен облик на района, като ще го превърне във функционална зона за рекреация и едновременно с това ще бъде още една крачка за облекчаване на паркирането в града, което ще повиши и конкурентоспособността на Созопол като туристическа дестинация.

Публикувахте от Община Созопол / Sozopol Municipality в Вторник, 3 октомври 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега