Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Созопол с позитивна профилактична кампания за Световния ден на сърцето

Община Созопол с позитивна профилактична кампания за Световния ден на сърцето

Събитието ще се проведе днес, 28 септември, четвъртък в град Черноморец на открита шатра пред НЧ „Димо Николов-1908“ от 16.30 до 18.30 часа.

Безплатни профилактични прегледи и консултации, информационни материали за правилната грижа на един от най-важните органи в човешкото тяло – сърцето, много подаръци, позитивни емоции и томбола с награди. Това е само част от кампанията за превенция на хипертонията и по-разпространените сърдечно-съдови заболявания, с която община Созопол ще отбележи Световния ден на сърцето.

Събитието ще се проведе днес, 28 септември, четвъртък в град Черноморец на открита шатра пред  НЧ „Димо Николов-1908“ от 16.30 до 18.30 часа.Всеки жител и гост на Черноморец ще може да зададе своите въпроси към водещия специалист по кардиология, удостоен с отличието „Достойните лекари“ – д-р Борче Николовски. Ще може да провери на място своето кръвно налягане и да си направи ЕКГ, да получи полезни съвети от експерти по медицинска апаратура и дори от инструктор по йога за правилното дишане и стойка. Предстоят и много приятни изненади, за гостите на откритата приемна.

Инициативата е на кмета на Созопол – Тихомир Янакиев, за който осигуряването на по-добър достъп до качествени здравни грижи в общината в и извън сезон беше една от личните му каузи по време на мандата. Първите стъпки вече са факт със старта на изграждането на Общински медицински център със стационар в кв. Месари за осигуряване адекватна грижа, обвързана със здравните услуги.

„Днес масово се говори за сериозен ръст на сърдечно-съдовите заболявания. Лекарите твърдят, че в основата е добрата профилактика, а правилната грижа на хората е от особено значение. Вярвам, че всяка подобна инициатива носи повече информация и е от полза на хората, които едва ли имат време редовно да следят показателите си и да посещават специалисти. Бих искал подобни кампании да се превърнат в традиция“, счита Тихомир Янакиев.

Според СЗО болестите на сърцето бележат не само ръст, но и подмладяване. А сред основните причини за тях остава стресът, липсата на физическа активност и информираност.

Инициативата на кмета на Община Созопол – Тихомир Янакиев е подкрепена от кампанията на Българското национално Дарик радио „По-здрави“ за превенция на значимите заболявания, Комплекс за социални услуги и здравеопазване и Кметство Черноморец.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега