Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината изгражда път до рибарското пристанище в Сарафово

Общината изгражда път до рибарското пристанище в Сарафово

Строителството на новото рибарско пристанище в Сарафово върви в срок и то ще е готово наесен. Но достъпът в момента се осъществява по черен път през труден терен. Община Бургас изчака достатъчно, за да може по него да бъдат транспортирани най-тежките елементи. През това време тя изготви проект и осигури собствено финансиране за изграждането на нова довеждаща улица. Строителството й стартира след броени дни.

Строителството на новото рибарско пристанище в Сарафово върви в срок ито ще е готово наесен. Но достъпът в момента се осъществява по черен път презтруден терен. Община Бургас изчака достатъчно, за да може по него да бъдаттранспортирани най-тежките елементи. През това време тя изготви проект иосигури собствено финансиране за изграждането на нова довеждаща улица.Строителството й стартира след броени дни.

То трябва да приключи едновременно сдовършването на пристанището. Новата улица ще е дълга около 600 и широка 6 метра. Двустранно ще бъдатизградени тротоари, ще се издигнат стълбове за осветление. Предвидено е ощеукрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а долу ще има голям бройпаркоместа.Така, с реализирането на двата свързани проекта, всеки бургазлия и гостна града ще може да отиде до Сарафово и да си купи прясна риба от първа ръка,без участието на прекупвачи.

Новото пристанище ще има обслужваща сграда с покритото тържище запродажба на улова с 20 броя маси. В западния край е предвиден хелинг,осигуряващ пускането на вода и ваденето на плавателните съдове. За ремонтнатадейност е проектирана открита площадка, разположена непосредствено до хелинга.В зоните за акостиране и швартоване на плавателни съдове ще има колонки заелектрозахранване и водоснабдяване.

Строителството на рибарско пристанище Сарафово е първият одобренбългарски проект по мярка 3.3 "Инвестиции за реконструкция и модернизацияна рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покритилодкостоянки" от Оперативна програма "Рибарство". За неговотоизпълнение Община Бургас спечели 10 милиона лева. По проекта пристанището щеима капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за корабидо 20 метра.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега