Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината поставя диспенсери с дезинфектант на входовете на големите търговски обекти

Общината поставя диспенсери с дезинфектант на входовете на големите търговски обекти

В Бургас продължава да няма регистриран случай на Covid-19.

В Бургас продължава да няма регистриран случай на Covid-19. Въпреки това, кризисният щаб продължава да работи на пълни обороти и да обсъжда нови мерки за ограничение на заразата в региона.

Днес Щабът взе решение да разпише задължително поставяне на входовете на всички големи търговски обекти диспенсери за течен дезинфектант, с който гражданите, които посещават тези обекти, да почистват ръцете си при влизане и излизане. Това съобщи кметът Димитър Николов на брифинг в Общината.

Общината вече е поръчала диспенсерите, ще закупи и самия дезинфектант, като ръководството на магазините само ще има задължение да поддържа съоръженията заредени и в работен режим.

"Правим го, защото масово хората не могат да се снабдят с дезинфектанти. Няма нито в аптечната мрежа, нито в търговските обекти достатъчно количества защитни маски и дезинфекционни материали. Ние сме длъжни да осигурим на нашите съграждани възможност да се дезинфекцират, особено тези, които излизат от домовете си, стриктно спазват изискванията на Националния кризисен щаб и най-честите им посещения са до хранителните магазини", заяви кметът Димитър Николов.

"В момента проучваме възможността да закупим по-големи количества диспенсъри, като Община Бургас се ангажира да осигурява течността. Търговските вериги трябва да имат отговорник, който да следи наличностите в техните контейнери, за да може винаги да бъдат пълни и да се ползват от гражданите", допълни Николов. При осигуряването на по-големи количества диспенсъри ще се пристъпи към монтирането им на различни места в града, като пешеходни зони, паркове и автобусни спирки, но това допълнително ще бъде уточнено.

17 жилища от общинския фонд ще бъдат използвани за настаняване на лица под карантина и при необходимост за настаняване на медицински специалисти, командировани от други населени места.

Николов отново напомни, че в цялата страна срокът на личните документи и шофьорските книжки е удължен и няма нужда да се редят пред паспортната служба. Глоба не грози никой с изтичащи документи. Същото важи и за заплащането на данъците с отстъпка, както и годишното приключване.

От ОДМВР - Бургас обявиха, че в Бургас има задържан за нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването. Става дума за собственик на заведение, който е трябвало да бъде затворено, но е установено не само работещо, но и с клиентела.

Началникът на УМБАЛ - Бургас категорично обясни, че тестове на здрави хора не се правят, защото те дават "фалшиво усещане за сигурност". Дори резултатът да бъде отрицателен, това не е гаранция, че лицето не е заразено. Може просто вирусът да не се е развил. Това не означава, че лицето не е заразно и че не предстои влошаване на състоянието му.

Хората под задължителна карантина в Бургас са 110, като бройката постоянно се мени. За цялата област са 190. Осигурени са ромски медиатори за големите групи от ромско население, които разясняват мерките, въведени от Националния кризисен щаб.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега