Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината пусна видео инструкция за новата електронна билетна система

Общината пусна видео инструкция за новата електронна билетна система

От седми септември стартира новата система за електронно таксуване в градския транспорт.

От седми септември стартира новата система за електронно таксуване в градския транспорт. За да се убедят гражданите и гостите на града, че в нея няма нищо сложно, от Общината качиха видео инструкция, съдържаща най-важната информация, свързана със закупуването и използването на електронните карти, таксуването в градския транспорт и електронното билетче.

В началото електронна карта гражданите ще могат да вземат безплатно от Транспортна къща на улица "Александровска"106. Новите пластини дават възможност на всеки пътник да "зареди" картата със срочен абонамент, ако ползва намаления от държавния и общинския бюджет, или пари в електронното портмоне, които може да ползва без ограничения във времето.

Например, един редовен пътник, който не използва намаление за ученик или пенсионер, може да пътува само с парите в "електронното портмоне". С всяко пътуване сумата в електронното портмоне намалява с 1 лев - цената на едно пътуване.

На борда на автобуса ще можете да си купите и хартиен билет, който в този преходен период е на същата цена от 1 лев. Сегашните хартиени карти все още важат, но с изтичането на срока им, пътникът ще трябва да се оборудва с електронна карта.

С новата система се въвежда времево пътуване. То дава възможност за едно пътуване с неограничен брой прекачвания в рамките на 45 минути. Ако, например, използвате един автобус, слезете от него, качите се във втори и се чекирате в него на 44-та минута  след първото таксуване, то можете да завършите пътуването си до желаната спирка по тази линия без да ви се отнема втори лев от картата.

Гражданите ще трябва да се самотаксуват, когато влязат в автобуса. Това означава, че при влизане в транспортното средство те трябва да допрат картата си до валидатора (сините устройства, които са монтирани във всички нови автобуси). Ако върху екрана на валидатора се появи изображение на зелена карта - таксуването е успешно. Ако се появи червена карта и характерен звуков сигнал - има проблем и е желателно да се обърнете за съдействие към инспектора в автобуса. Той с удоволствие ще ви помогне.

Друго важно нововъведение е, че пътниците трябва да се качват в транспортното средство единствено от първата врата. Така се улеснява самотаксуването и продажбата на билети. Втората врата ще се използва от пътници с ограничена мобилност и граждани с детски колички. Примери за градове с подобен модел на качване са Лондон, Палма де Майорка, Барселона.

Възможно е да стават опашки. Молим всички граждани да не създават излишно напрежение, докато чакат. Бъдете спокойни, автобусът няма да тръгне без вас, успокояват от Общината.

Ето и самото видео с инструкциите за употреба на новата електронна билетна система:

<iframe width=447 height=251 src=https://www.youtube.com/embed/TI4wN45eZz4 frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега