Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината ще извозва безплатно отпадъците на бургазлии след ремонт

Общината ще извозва безплатно отпадъците на бургазлии след ремонт

Пролетта е предпочитаното от бургазлии време за домашни ремонти. След тях обаче на улицата остават големи количества строителни отпадъци и стари мебели. До тази година ставаше така, че съвестните хора трябваше да похарчат собствени пари за превоз до депо, а останалите трупаха когато и където им падне, най-често до контейнерите за боклук.

Пролетта е предпочитаното отбургазлии време за домашни ремонти. След тях обаче на улицата остават големиколичества строителни отпадъци и стари мебели. До тази година ставаше така, чесъвестните хора трябваше да похарчат собствени пари за превоз до депо, аостаналите трупаха когато и където им падне, най-често до контейнерите забоклук.  

Несъгласна с това статукво,Община Бургас реши да въведе нова организация, която да направи града по-чист ида спести пари на бургазлии. От 1 март 2014 година стартира услуга за безплатноизвозване на едрогабаритни и строителни отпадъци, генерирани при ремонтнатадейност на домакинствата, чрез предварителна заявка на тел. 056/844 820.

“Не трупайте безредно старитемебели, дограми и чували с отломки край контейнерите за битови отпадъци. Грозное, мръсно и затруднява работниците от чистотата. Нека демонстрираме споведението си още веднъж, че не сме Ориента, а европейски Бургас. Възползвайтесе от новата напълно безплатна услуга”, каза кметът Димитър Николов. А новата услуга се предоставяпри следните изисквания: 

1. Стопанинът, произвелстроителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозванена тел. 056/844 820 за дата, час и адрес.  

2. Консорциум „Титан Бургас“ДЗЗД, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците до 48 часа след приемането й. Извозването се осъществява в интервалаот 08.00 до 16.00 ч. за дните от понеделник до събота /включително/ и между08.00 и 12.00 часа за неделя и в празничните дни. 

3. Строителните отпадъцитрябва да са поставени в чували, а едрогабаритните приведени във вид, удобен затоварене. 

4. Количеството на отпадъкада не надвишава 3 куб. м. 

5. В деня на извозванечувалите със строителните отпадъци и едрогабаритните отпадъци да бъдат изнесенина място с осигурен достъп за специализирания автомобил. 

При неспазване на тезиизисквания, отпадъците няма да бъдат извозени и отговорността за тяхнототретиране и транспортиране носи стопанинът. След стартиране набезплатното извозване, общинските еко инспектори ще засилят контрола поспазване изискванията на Закона за управление на отпадъците и Наредбата зауправление на отпадъците на територията на община Бургас, като при констатиранена нарушения ще се налагат глоби в максимален размер. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега