Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съвет решава за новите почетни граждани на Бургас

Общински съвет решава за новите почетни граждани на Бургас

Започна 49-ото редовно заседание на Общински съвет.

Започна 49-ото редовно заседание на Общински съвет. В предварителния дневен ред влизат 35 точки, като първите шест се отнасят до новите почетни граждани на Бургас. Съветниците ще трябва да решат дали да удостоят с това отличие архитекта Рикардо Тоскани, българския естраден изпълнител Мустафа Чаушев, доайенът в туризма Петър Дойчев, архитект Константин Коцев и скулптора Никола Станчев.

По традиция, отличието се присъжда по време на извънредната сесия на Общински съвет на празника на Бургас - 6-и декември (Никулден). Имената на новите почетни граждани обаче се определят предварително. В рамките на заседанието стана ясно, че номинацията на Рикардо Тоскани бе променена на почетен съветник - по-високо отличие, което се връчва за първи път от учредяването му.

В рамките на днешното заседание на Общински съвет ще бъде разгледано и предложението за включването на Бургас в проекта “Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” по Програма Лайф 2017 - Life Action Grant 2017. В дневния ред влиза и намаляването на наемите на автобусите, които Община Бургас е предоставила на ОП "Бургасбус".

Съветниците ще трябва да решат и дали да задължат директора на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника да премахне от фасадата на сградата плоча с петолъчка. Докладната е внесена от общинските съветници Георги Дракалиев, Димитър Людиев, Петко Георгиев, Станимир Апостолов и Виолета Илиева. Те посочват, че наличието на политически символ върху сградата на учебно заведение нарушава закона.

Още в началото на заседанието, преди приемането на дневния ред, Евгений Мосинов предложи питанията да бъдат изтеглени в началото на заседанието. Този месец те са шест на брой. Предложението обаче не бе прието. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега