Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветници: Бургаските футболни клубове са в „будна кома“

Общински съветници: Бургаските футболни клубове са в „будна кома“

Футболният клуб „Нефтохимик“ продължава да е в сериозно финансово затруднение. Единствената цел в момента на Сдружението, което пое управлението му, е да закрепи детско-юношеската школа.

Бургаските футболни клубове в момента са като в състояние на „будна кома“. По този начин определиха част от общинските съветници финансовото им положение. По време на спортната комисия в Общинския съвет те дебатираха върху предложението за подпомагане на футболния клуб „Черноморец“ и волейболния „Нефтохимик 2010“ с по 20 000 лв., както и детско –юношеската школа на ПФК „Нефтохимик“ с 10 000 лв, съобщава БНР. От Сдружението, което пое управлението на детската школа е постъпило и искане за намаляване на наемите за ползваните общински терени с поне 50%.

Футболният клуб „Нефтохимик“ продължава да е в сериозно финансово затруднение. Единствената цел в момента на Сдружението, което пое управлението му, е да закрепи детско-юношеската школа. Оказва се, че без подпомагане от страна на Общината тя може да бъде закрита. „Тези 10 000 лв. са нужни, за да се завърши успешно годината до Коледа и да се подсигурят първите заплати за януари. Всички треньори ще бъдат назначени от 1 януари. Предвижда се персоналът, който да бъде назначен на работа да е между 10-11 души, тъй като ще има нужда и от счетоводство. През април – май ще се съберем отново като видим какви са нещата. Ако има възможност да се състави мъжки състав, който да започне от окръжните групи, ще го реализираме. дотогава нашата цел е единствено и само детско-юношеският футбол. смятам, че в момента сила за мъжки футбол нямаме, нямаме и желание да го реализираме“, поясни Андрей Рунчев от УС на ПФК „Нефтохимик“. 

Когато поехме клуба, всичко беше пълна анархия - треньорите бяха оставени на самотек и сами събираха таксите на децата, обясни Михаил Атанасов, който отговаря за организационната и административната дейност на „Нефтохимик“. „Към момента имаме около 160 деца. Постоянно започваме набиране, връщане на наши стари деца, които са си тръгнали по една или друга причина заради организацията. След Нова година, по мои сметки, можем да преминем над 200 деца. Към момента разполагаме с 3-4 треньори, защото доста са тръгнали заради неизплатени задължения. Това е крайно недостатъчно“, допълни той. 

Общинският съветник Станимир Апостолов посочи, че в момента клубът тренира на три общински терена и попита дали те могат да бъдат намалени. Михаил Атанасов отговори, че това няма как да стане, тъй като децата са разпределени в различни възрастови групи.

Оказва се, че и състоянието на другия бургаски футболен клуб „Черноморец“ не е добро. Едното от предложенията в докладната записка е те да бъдат подпомогнати с 20 000 лв.

„ФК „Черноморец“ провежда тренировките и състезанията си на стадион „Черноморец“, който не е собственост на Община Бургас, а е собственост на ПСФК „Черноморец“, който е във фактически фалит и се управлява от синдик. ФК „Черноморец“ разполага с един представителен терен и с още 3 терена за тренировъчна дейност. На него му се налага да поддържа цялата територия на стадиона – това е изключително скъпо като занятие. Плаща наем отделно на други наематели на дружеството за съблекалните и помещенията под козирката на стадиона. Около 250 000 лв. струва на ФК „Черноморец“ годишно наемът плюс поддръжката на тези терени и помещения. Тук не става въпрос за заплати и т.н. Има едно просрочване на задълженията към синдика мисля, че за три месеца. Има просрочване на задължения и към ВиК в размер на 18 000 лв.“, обясни общинският съветник Йордан Георгиев. 

Според съветниците Бойчо Георгиев и Красимир Калудов трябва да се редуцира подпомагането на професионалните отбори и да се акцентира върху детските школи. „През последните години стана практика Община Бургас да издържа големи отбори. Бизнесмени си купуват футболни клубове и в един момент казват „нямам възможност да го издържам – Общината трябва да го издържа. Ние наливаме едни огромни суми – това е обществен ресурс“. Това нещо трябва веднъж завинаги да се прекрати“, посочи Георгиев.

„Стана въпрос ние да помогнем на ФК „Черноморец“, защото имат тежки проблеми с наемите. Според мен тези тежки проблеми с наемите няма да изчезнат, защото в началото на всеки месец, още на първо число, те дължат мисля около 15 000 лв., може и повече да са. Не можем да поддържаме в будна кома футболните отбори и затова колкото и радикално да звучи, може би от следващата година или следващия бюджет, ние трябва да дадем превес на детско-юношеските школи“, допълни Калудов.

Другото предложено финансово подпомагане от страна на Община Бургас е за волейболния „Нефтохимик 2010“ с 20 000 лв. за предстоящото участие на отбора в европейски турнир за Купата на CEV. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега