Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветник иска улесняване на достъпа и облагородяване на местността Шилото

Общински съветник иска улесняване на достъпа и облагородяване на местността Шилото

Живкова пита: "Предвижда ли Община Бургас да предприеме действия по почистване и облагородяване на месността около връх Шилото?"

"Предвижда ли Община Бургас да предприеме действия по почистване и облагородяване на месността около връх Шилото?" Този въпрос бе внесен в деловодството на местния парламент от общинския съветник Калояна Живкова.

Връх Шилото се намира на километър западно от най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Това е най-високата кота на града.Там е разположен внушителният, 15-метров „Кръст“ на Руси Стоянов. Монументът се вижда от различни точки на града през светлата и тъмната част на денонощието.

"Освен градски символ той е и един от знаковите елементи от бургаската обществена среда. Връх Шилото е предпочитана дестинация за любителите на екстремни спортове – планинско колоездене, парапланеризъм", пише Калояна Живкова.

Тя уточнява, че предвид настъпването на топлите месеци от годината би било полезно за жителите и гостите на Бургас да бъде помислено за по-удобен достъп до върха, както и за почистване и облагородяване на замърсената с отпадъци месност.Би могло да се помисли как да бъдат увлечени бургазлии да съхраняват чистотата в този район, като месността се вкючи в кампанията „Да изчистим България заедно“.

"Районът е подходящ за спорт и отдих, в непосредствена близост до застроената част на града. Монументът „Кръст“ е произведение на изкуството, до което трябва да има осигурен лесен достъп за всички, които искат да го видят отблизо", казва общинският съветник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега