Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници на Бургас гласуваха "за" Индустриалната зона

Общинските съветници на Бургас гласуваха "за" Индустриалната зона

Съвета на директорите ще има трима членове. Това ще са Аристид Каравидов от ГЕРБ, Петър Петров от БСП и Златина Георгиева, представител на Община Бургас. Кметът Димитър Николов предложи именно Георгиева, която е главен юрист на общината като най-подготвена да заеме поста.

След близо два часа дебат, с 43 гласа "За" общинските съветници на Бургас решиха, че ще има индустриален парк в града, предаде радио „Фокус” Бургас. Индустриалната зона ще се намира на територията на ПЗ „Север - Бургас”. Проекта ще се реализира чрез учредяване на акционерно дружество, в което участието на общината е с апорт на недвижимите имоти по падащи на територията на ПЗ Север, а това на дружеството с финансов ресурс, необходим за изграждането на инфраструктурата в тази територия.

Предложението за създаването на "Индустриален и логистичен парк - Бургас" ЕАД е на кмета Димитър Николов, което той внася за разглеждане за трети път. Идеята е да се създаде общинско дружество - ЕАД с капитал 5 075 555 лева, разделен на акции по 10 лева, представляващи оценката на земята, върху която ще бъде построен паркът.

Днес Димитър Николов посочи, че инвеститорите предпочитат за да развиват дейност да закупуват земи на преференциални цени, а такива общински земи община Бургас не разполага, в новата зона ще има такава възможност. Николов даде пример с Европа как в такива индустриални зони се продават терени на символични цени от 1 евро на инвеститорите.

„Аз ако имах законови възможности имам още по-крайно предложение. Готов съм да подарявам терени, на този който ми гарантира че ще изгради промишлено предприятия и ще осигури работни места. Но законите не дават такива правомощия. Аз съм по краен реформатор, защото Европа е на прага на драстична рецесия. Тепърва ще усещаме тази криза, в която ще влезем 2012г., ще намалеят приходите, хората ще излязат на улицата, фирмите ще съкращават все повече хора. Ние трябва да сме гъвкави, за да привличаме инвеститори и да даваме много по-добри условия, включително и на бургаски инвеститори, защото вече има и бургаски инвеститори, които на преференциални условия да им се осигурят терени, за да разширяват своите производства.

Гарантирам, че за тези 300дка получени от държавата общината не е дала и стотинка. Държавата ни одобри чрез програма Фар да изградим довеждаща инфраструктура – 1,5 млн. по грантова схема”, обясни кмета минути преди създаването на зоната да бъде одобрено от съветниците.

Основните противници на идеята бяха съветниците от Националния фронт за спасение на държавата. Според Георги Дражев в Бургас има достатъчно индустриални паркове и възможности, няма инвеститори обаче. Според него има място само за големи търговски вериги които убиват дейността на малките магазини.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега