Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинският кризисен щаб поръчва още тестове за масов скрининг

Общинският кризисен щаб поръчва още тестове за масов скрининг

Междувременно днес пациент бе изписан от Инфекциозното отделение на УМБАЛ след втори отрицателен тест. За лечение там остава само още един, който е в добро състояние. 1179 са хората под карантина в областта. 557 са те в община Бургас.

Общинският кризисен щаб в Бургас реши да поръча още тестове - бързи и ПиСиАр, за да разшири мрежата за масов скрининг. Следващата седмица ще бъдат тествани медицинските лица, ангажирани с детските и женски консултации, които по решение на националния щаб трябва да бъдат възобновени до дни. Ще се изследват още бургаските общопрактикуващи лекари, екипите на Белодробна болница, КОЦ - Бургас, ДКЦ-та, хемодиализни центрове, шофьори и контрольорки в градския транспорт и др. Днес започна тестване на стоматолози и фармацевти. Продължава това на полицаите.

Междувременно днес пациент бе изписан от Инфекциозното отделение на УМБАЛ след втори отрицателен тест. За лечение там остава само още един, който е в добро състояние. 1179 са хората под карантина в областта. 557 са те в община Бургас.

От установените 9 контактни лица на 19-годишния младеж с коронавирус, най-новият случай тук, трима са от Бургас, останалите от общини в региона. Управителят на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски представи днес отчет каква медицинска апаратура е закупена до този момент с постъпилите дарения от Общинския кризисен щаб и с парите, които постъпват директно в сметката на болницата. Всички лечебни заведения са снабдени с необходимите предпазни облекла и средства, стана ясно още по време на днешното заседание. Разпределени са и 2000 маски от най-висок клас, които бяха поръчани от Общинския кризисен щаб.

При днешното заседание на Общинския кризисен щаб, на което присъстваше и народният представител Ивелина Василева, бургаско предприятие за производство на шевни материали за хирургията представи производството си. Кметът Николов пое ангажимент да изпрати писмо до всички медицински заведения в общината с призив да подкрепят местното производство на тези специализирани материали.

180 заявления са подадени до този момент за новата програма "Топъл обяд". Капацитетът на услугата е за 250 души. Доставката на хранителни пакети по програмата на Общинския съвет ще се извършва и през почивните дни. През уикенда също така ще продължи зареждането с храна и вода на дежурните полицаи на КПП-та. Ще се обезпечават всички заявки за храна и медикаменти, постъпили на дежурните телефони от възрастни хора, самотни родители и поставени под карантина лица.

Вчера и днес се доставят козунаци на всички 192-ма наематели на общински жилища. Екипи от културните институции в града и спортната общественост днес и утре раздават козунаци в комплект с рисунки от бургаски деца. Те се връчват на известни интелектуалци, спортисти и почетни граждани. Други екипи пък ще зарадват дежурните медици в Спешния център на УМБАЛ.На всички защитени жилища за деца без родители ще бъдат доставени от общински екипи яйца и бои за боядисване, както и козунаци за Великден.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега