Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинският съвет подкрепи предложението на кмета за изграждане на нов дом за възрастни хора

Общинският съвет подкрепи предложението на кмета за изграждане на нов дом за възрастни хора

Новият дом за стари хора ще бъде построен по най-високи стандарти и ще разполага с единични и двойни стаи с всички необходими условия за самостоятелен живот.

Общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов за изграждането на нова и модерна сграда на Дома за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ в Минералните бани, която да отговаря на всички най-съвременни условия за независим и спокоен живот на възрастните.

Настоящият Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“, който е с 32 места, не може да покрие стандартите и необходимия капацитет на помещенията, затова се налага да бъде изградена съвсем нова сграда, която ще разполага с всички необходими удобства, за да осигури приятна и социална среда, а също спокойни условия за живот на неговите обитатели.


Снимка: Община Бургас

Новият дом за стари хора ще бъде построен по най-високи стандарти и ще разполага с единични и двойни стаи с всички необходими условия за самостоятелен живот. Вътре ще има още стая за рехабилитация и медицинско наблюдение, зала за групови и индивидуални занимания, зала за арт и трудотерапия, фитнес зала, зона за релакс с кът за четене, зона за хранене и отдих с трапезария.


Снимка: Община Бургас

Сградата ще бъде обзаведена и оборудвана с най-съвременни мебели и уреди, според изискванията за предоставяне на резидентна грижа за възрастни хора.

Към постройката ще има още вътрешна градина, която ще предоставя функции на открито като фитнес, пространство за трудотерапия, цветна градина и алеи за разходка. До всички пространства ще има осигурена достъпна среда.

Изграждането на новия Дом за възрастни хора ще осигури по-добри условия за качествен, независим и спокоен начин на живот за старите хора, съобразен с индивидуалните им нужди.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега