Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обстановката в страната е критична - 625 селища са без ток, 30 - без вода

Обстановката в страната е критична - 625 селища са без ток, 30 - без вода

Обстановката в страната е почти критична, заяви по време на извънредна пресконференция председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров.

Обстановката в страната е почти критична, заяви по време на извънредна пресконференция председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров. Най-тежка остава обстановката в Сливенска, Бургаска, Варненска, Добричка, Хасковска и Шуменска област.

625 населени места са без ток, повече от 30 – без вода, 1200 пожарникари и спасители са на терен със 150 специализирани автомобила с висока проходимост и тежка инженерна техника, заяви шефът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Във всички населени места, засегнати от бурята, продължава работата по отстраняването на паднали дървета и големи клони. Тежко е положението на прохода Вратник, с височина на снежната покривка от 1,20 м, където има заседнали 3 автомобила. Към тях е изпратена високопроходима техника, за да може да се спасят хората, съобщиха още от АПИ.

Заради влошената метеорологична обстановка цяла Североизточна България е останала "на остров" в електрозахранването си – тоест откъсната от електроенергийната мрежа на страната, и ток е подаван единствено от ТЕЦ Варна.

Както вече „PoligrafF” съобщи в област Сливен спасителни екипи се придвижват до района на село Стара река, където от вчера е блокирано семейство с дете. Заедно с полицията в Сливен и БЧК са евакуирани 32-ма души от друг закъсал автобус в Елена. В района на гара Радунци са закъсали два пътнически влака със 111 пътници. Хората са настанени в отопляемо помещение.

В Бургас спасителите превозват граждани към болнични заведения за хемодиализа. В момента от община Руен, която е в бедствено положение, екип на пожарната изтегля линейка, в която има двама души за хемодиализа. Изпратени са два екипа с тежка верижна техника към Ришкия проход. Разчистват се пътищата към Малко Търново, Средец и "Слънчев бряг". Изтеглят се от канавките автомобили по пътя Варна–Бургас.

По-рано днес БДЖ обяви, че спира движението на някои влакове в Североизточна България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега