Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат промени в три закона заради бежанската вълна от Украйна

Обсъждат промени в три закона заради бежанската вълна от Украйна

Към настоящия момент Министерството на здравеопазването е създало организация за оказване на медицинска помощ при спешни състояния на всички лица, пристигащи от Украйна.

В спешен порядък Министерството на здравеопазването ще обсъди възможните  изменения в Закона за убежището и бежанците, в Закона за здравето и в Закона за здравното осигуряване, за да могат всички украински граждани със статут на временна закрила, лицата с двойно гражданство и българските граждани, които пристигат от Украйна, да получават медицинска помощ в обема и качеството, гарантирани на българските граждани.

Предложенията за законодателни промени бяха обсъдени днес, 15 март, на среща между здравния министър проф. Асена Сербезова, председателя на Надзорния съвет на НЗОК и началник на кабинета на здравния министър доц. Васил Пандов и председателя на Комисията по здравеопазването към Народното събрание доц. Антон Тонев.

Към настоящия момент Министерството на здравеопазването е създало организация за оказване на медицинска помощ при спешни състояния на всички лица, пристигащи от Украйна. Спешната медицинска дейност се извършва от центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделния на лечебните заведения, финансирани от държавния бюджет.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега