Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат следващата учебна година да започне от 10 септември

Обсъждат следващата учебна година да започне от 10 септември

Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала чрез извънкласни и извънучилищни форми.

„Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември. Всеки директор може да покани родителите и да ги призове за това децата им да влязат оттогава в час. Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала чрез извънкласни и извънучилищни форми. Много директори са готови да направят това”. Това заяви председателят на Синдиката на българските учители – Янка Такева, цитирана от Nova

„Ще има удължаване на учебната година. Това е изключително важно. То ще бъде за децата и учениците, които имат затруднения при усвояването на материала. Според мен такова удължаване трябва да има за всички от 1-ви до 4-ти клас, защото така облекчаваме родителите да бъдат спокойни за 2 седмици през лятото”, каза още тя. 

По думите й има недостиг на учители в страната. „Той обаче, е като безработицата - трябва да се поддържа, за да може да има интерес и търсене на работни места. Около 1 000 учители се търсят всяка година в системата и всяка година тя се комплектова с необходимия недостиг. Така че той може би е полезен”, коментира Такева. „С увеличението на заплатите от 1 януари 2021 г. средната заплата на педагогическия персонал е 1 774 лв., а на непедагогическия - 943 лв. В условията на пандемията не оставихме нито един човек на борсата", посочи тя.

Относно това защо някои учителите не искат да се ваксинират на този етап, Такева коментира, че от една страна, част от тях са по-педантични, а от друга - информационната кампания относто ваксинацията е закъсняла.

„Аз ще се ваксинирам”, категорична бе Такева.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега