Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обвиняеми за изнудване остават "под стража"

Обвиняеми за изнудване остават "под стража"

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Обвинените в изнудване Тодор Д. и Стефан С. остават "под стража". Бургаският окръжен съд потвърди взетата спрямо тях най-тежка мярка за отклонение, постановена от Айтоския районен съд. Според обвинителните книжа, Тодор Д. е определен като инициатор и подбудител, а Стефан С. - като извършител и съучастник. Двамата принудили мъж да им даде 50 000 лева, като за целта използвали заплахи за убийство.

Според въззивнатаинстанция, първоинстанционният съд правилно е приел на база доказателственитематериали, че е налице обосновано предположение обвиняемите Тодор Д. и СтефанС. да са извършили в съучастие  престъпнотодеяние. В хода на досъдебнотопроизводство обвиняемият Стефан С. се е отрекъл от първоначалните си обясненияс твърдението, че е бил подложен на тормоз и заплахи от полицай. Настоящиятсъдебен състав гласува доверие на първоначалните обяснения на обвиняемия.

Споредсъда, неправилно е да се счита, че щом обвиняем се откаже от предходните сиобяснения, те автоматично губят качеството си на годен доказателствен източник. В случаяпървоначалните обяснения на обвиняемия Стефан С. по съдържание са информативнии подробни – пресъздават с подробности конкретиката, сочеща на времето, мястотои механизма на извършване на деянието, като съдържат детайли, които не са моглида станат известни на друго лице, освен на участник в извършването на изнудването,осъществено в периода от 19-23 септември т.г. 

Окръженсъд – Бургас не сподели възражението, че обвиняемият Стефан С. е бил подложенна тормоз, заплахи и психичен натиск по време на първоначалния си разпит предразследващия орган. Тези твърдения изобщо не намират опора в доказателствата поделото, като по същото не са налични данни за оказано на този обвиняем каквотои да било неправомерно въздействие от страна на разследващия орган или от другилица да даде обяснения с определена насоченост.

ПравилноРайонен съд - Айтос е приел, че е налице реална опасност обвиняемите Тодор Д. иСтефан С. да извършат престъпление, ако не им бъде взета най-тежката мярка занеотклонение „Задържане под стража“. Окръжен съд – Бургас счете, че доказателстватапо делото, показват предварително обмислена, планирана и подготвена престъпнасъучастническа дейност, указваща за наличие на формиран траен престъпен умисълу обвиняемите.        

Определениетона Окръжен съд – Бургас е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега