Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обвиняемият за тежка катастрофа в столицата, отнела живота на две жени, остава в ареста

Обвиняемият за тежка катастрофа в столицата, отнела живота на две жени, остава в ареста

Налице е реална опасност от укриването му и извършване на престъпление. Изцяло са споделени изводите на първоинстанционния съд, с които на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две жени, Георги Семерджиев, остава в ареста, съобщават  от прокуратурата.Състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата на Г.С., привлечен към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура за извършени от него пет престъпления. Деянията са квалифицирани по чл. 343, ал. 3, пр. 3, пр. 4, пр. 5, б. „б“, изр. 2, вр. чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК; чл. 343б, ал. 3 от НК; чл. 316, пр. 1, вр. чл. 308, ал. 2, пр. 5, вр. ал. 1, пр. 1 от НК; чл. 354а, ал. 3 от НК и по чл. 345, ал. 1 от НК.

На 05.07.2022 г. обвиняемият Г.С. предизвикал пътнотранспортно произшествие на бул. „Черни връх“ в гр. София, довело до смъртта на две млади жени.Разследването по досъдебното производство се води от Национална следствена служба под надзора на Софийска градска прокуратура.Понастоящем е събран голям обем доказателствен материал, който обосновава предположението, че Г.С. е извършил престъпленията, за които е привлечен в качеството на обвиняем – причиняване на смърт на две лица при управление на МПС без необходимата правоспособност, напускане на местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай; съзнателно използване на неистински официален документ; управление на МПС след употреба на наркотични вещества; незаконно държане на наркотично вещество – метамфетамин, и използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство.

В днешно заседание съдът прие доводите на прокурора в Софийска апелативна прокуратура за наличие на обосновано предположение за авторството на всички деяния, за които обвиняемият Г.С. е привлечен към наказателна отговорност. Налице е реална опасност от укриването му и извършване на престъпление. Изцяло са споделени изводите на първоинстанционния съд, с които на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега