Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха нов срок за завършване на ВиК проекта в Долно Езерово и Лозово

Обявиха нов срок за завършване на ВиК проекта в Долно Езерово и Лозово

Заради забавянето на дейностите жители на двата квартала поискаха работна среща при областния управител.

Днес на среща при областния управител на Бургас бе даден нов срок за приключване на ВиК проекта в кварталите Долно Езерово и Лозово. Представители на двата квартала инициираха работната среща с ръководството на ВиК и изпълнителя, като в нея участва и Община Бургас. Недоволството на жителите е породено от голямото забавяне и некачественото изпълнение на проекта, както и от неяснотата около крайния срок за завършване на ремонтните дейности.  Новата дата за завърщване на проекта е 15 декември 2023г.

"Основните ни въпроси са: Защо се прекратяват дейностите и не се работи? Защо не се работи качествено? Защо не се спазват сроковете, които се дават?", тези въпроси отправиха жителите на Долно Езерово Мариета Рохова и Васил Иванов. 

"Това, което ни беше отговорено от строителя е, че тъй като заради предходното забавяне, случило се в ж.к. „Славейков“, инвеститорът твърди, че няма достатъчно финансов ресурс, за да продължи с ремонтните дейности. Преди време, той беше казал, че е изтеглил кредит, за да стартират отново ремонтните дейности. Към днешна дата явно отново има затруднения и не може да продължи с ремонтните дейности. Имаше и други въпроси, които зададох. Единият от тях беше към ВиК, тъй като още през юни месец входирах искане да ми бъде предоставена цялата документация по проекта, но и към днешна дата все още не съм получил такава.  Опасенията, които имахме при стартиралите ремонти, които вече приключиха, бяха, че ще бъде извършено некачествено асфалтирането и улиците ще се наводняват. Тогава ни беше обяснено, че ние сме некомпетенти, че няма да има проблем, че всичко ще се изпълни коректно. Днес обаче беше дъждовно и това, от което се опасявахме, се случи. Улиците са наводнени.", коментира Васил Иванов. 

По техни думи още на срещата през септември в Долно Езерово са акцентирали върху некачественото изпълнение на ремонтните работи, но са били обвинени в некомпетентност от изпълнителя. 

Управителят на фирмата изпълнител, Станимир Георгиев заяви: "Работим за това да се случат по най-бързия начин нещата. В последни срокове, които си поставяме на база на развитието на всички технически процедури, които до момента са се случили, имам уверение, че финансирането е осигурено и от следващата седмица ударно ще работим и в „Лозово“, и в „Долно Езерово“, за да може до 15 декември да сме приключили и с двата квартала".

"ВиК-Бургас е осигурил необходимите средства на всеки обект от Интегрирания воден проект. Строителят е ангажирал целия си финансов ресурс и техника, за да завърши водопроводната и канализационна мрежа, както и възстановяването на настилките до 15 декември в двата квартала. Мисля, че всички страни се обединихме около една обща кауза - да приключим обекта навреме. Никой няма интерес да се бавят нещата.  Сроковете не бяха спазени заради проблем в изясняване на точното възстановяване на настилките. Това, което е заложено по технически проект, от страна на изпълнителя, е спазено. В момента се водят разговори с Община Бургас, за да може да се намери по-добро конструктивно решение, за да може настилките да бъдат възстановени по начина, по който да има трайна устойчивост и това да не компроментира във времето реконструкцията, която се извършва в населените места. Договорът ни с фирмата изпълнител приключва в края на годината. Ние трябва да сме приключили с абсолютно всички ангажименти по настоящия договор. Да сме изпълнили водопровод, канализация и да сме възстановили настилките. Всички имаме интерес това да приключи до 15 декември с цел осигуряване комфорта на гражданите в населените места", заяви инж. Стоян Арабаджиев, експерт от звеното за управление на проекти на ВиК-Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега