Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Очаква се засилен трафик по пътищата. Вижте как да избегнем "тапите"

Очаква се засилен трафик по пътищата. Вижте как да избегнем "тапите"

Днес се очаква засилен трафик по главните пътища на страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Засилен трафик се очаква по автомагистралите "Тракия" и "Хемус" и по главен път Е-79. От ГД „Национална полиция“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ припомнят предприетата организация за облекчаване на придвижването и алтернативни маршрути.

Днес се очаква засилен трафик по главните пътища на страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Засилен трафик се очаква по автомагистралите "Тракия" и "Хемус" и по главен път Е-79. От ГД „Национална полиция“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ припомнят предприетата организация за облекчаване на придвижването и алтернативни маршрути.

До 13 часа на 7 май са отворени две ленти за движение от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукта „Бебреш“, в района на 30-тия км от автомагистрала „Хемус“. Организацията е с цел повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква основно утре и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Освен по АМ „Хемус“, пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласния София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.От 11 часа днес в участъка при 67-ми км от АМ „Тракия“ движението е по една лента посока София – Пловдив и една лента от Пловдив към София. При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово“, с. Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия“, като приблизителната дължина на обхода е към 5 км.

Преминаването на тежкотоварни превозни средства при 67-ми километър от Бургас към София е ограничено от м. г. Те се пренасочват по маршрут: Пловдив при пътен възел „Север“ при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.Алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас.През почивните дни се очаква интензивно движение и по път I-1 (Е-79) София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.

От 14 до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, както следва:• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;• път I-5 - Русе - Велико Търново;• път I-8 – Пловдив - Харманли;• път I-9 - Варна - Бургас;• път II-99 - Бургас - Царево.Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От Пътна полиция отново препоръчват шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, влажните настилки и да спазват указанията на служителите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега