Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Одобрен е проектът за ремонт на училището в Созопол

Одобрен е проектът за ремонт на училището в Созопол

Финансирането в размер на близо 4 500 000 лв. е по Национален план за възстановяване и устойчивост, BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда“.

Община Созопол спечели поредния голям проект. Той включва ремонт, обзавеждане, оборудване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпност на училищна образователна среда в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр.Созопол. Ще бъдат обновени игрищата за футбол, баскетбол и волейбол, ще се осигури осветление, фитнес на открито и озеленяване.

Финансирането в размер на близо 4 500 000 лв. е по Национален план за възстановяване и устойчивост, BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда“.


Целта на проекта е да бъде подобрена образователната инфраструктура, допринасяща за социално-икономическото развитие на община Созопол и за предоставяне на качествено образование и въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност.Изпълнението на проекта ще осигури съвременна материална база, която да гарантира здравословни и качествени условия за обучение чрез изграждане на по-зелена, устойчива и привлекателна образователна среда за обучение, възпитание и социализация на учениците за развитие на техния потенциал, в т. ч. и подобряване на достъпа на лицата с увреждания до и вътре в съответната сграда. На следващо място води до оптимизация на разходите за дейностите по поддръжка на общинска сграда, както и за намаляване на сметките за електроенергия.

В проекта са включени дейности за изпълнение на комплекс от мерки за превръщането на сградата на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в модерна образователна институция посредством инвестиция в материалната база и прилежащия двор, вкл. СМР и енергийно ефективни мерки за достигане на енергийна ефективност клас "А".

След ремонта ще бъде увеличен относителният дял на площите за комуникация и трансформацията им в многофункционални пространства за самоподготовка, занимания по интереси, иновативни форми на обучение, социално взаимодействие между ученици и учители, рекреация. Създадена ще бъде нов тип учебна среда, даваща приоритет на свободното движение и общуване между всички участници в процеса на обучение.

Част от учебните стаи ще осигуряват гъвкавост на преподаването и ще дадат възможност за прегрупиране на учениците според формата на работа - с цялата паралелка, на групи, по двойки, самостоятелно или в смесена система, като се осигурява по-голяма норма площ за един ученик спрямо установените стандарти при оразмеряване на помещенията.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега