Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално: Джо Байдън е кандидатът на демократите за президент на САЩ

Официално: Джо Байдън е кандидатът на демократите за президент на САЩ

Негов партньор в кампанията ще бъде Камала Харис.

Макар кандидатурата му да е ясна отдавна, по време на националната конференция на демократите бившият вицепрезидент Джо Байдън получи своята официална номинация за президентските избори в САЩ тази есен. Негов партньор в кампанията ще бъде Камала Харис, а основен противник - настоящият държавен глава Доналд Тръмп, номиниран от републиканците.

Припомняме Ви, че Джо Байдън бе вицепрезидент по време на двата мандата на Барак Обама в периода 2009-2017 година. Преди това, в периода 1973-2009 година е представител на Делауеър в Сената. Байдън е на 77 години, родом от Скрантън, Пенсилвания. Втората му съпруга - Джил Байдън е дългогодишен преподавател. Първата му жена загива в автомобилна катастрофа.

Камала Харис е един от големите козове на демократите. Тя е първата чернокожа и индийска представителка на Калифорния в Сената. Тя има смесени корени - баща й е имигрант от Ямайка, а майка й - от Индия. През 2010 година Харис става първият цветнокож главен прокурор жена на щата Калифорния. През 2016-а година кариерното й развитие достига до Сената.

Традиционната конвенция на демократите тази година се проведе в онлайн вариант заради пандемията от Covid-19. В нея се включиха лица като бившите президенти Бил Клинтън и Джими Картър, както и бившите държавни секретари Джон Кери и републиканеца Колин Пауел. Кери разкритикува настоящия държавен глава и претендент за нов мандат като го обвини, че е "наследил процъфтяваща икономика и като всичко, което е наследявал в живота, я е банкрутирал". Клинтън също обвини Тръмп, че в овалния офис цари "хаос", вместо това да е командният център на държавата. Очаква се в подкрепа на Байдън и Харис да говори и Барак Обама.

По-рано емоционално слово произнесе и бившата първа дама Мишел Обама, която определи Тръмп като "неподходящ президент". С нетипична за публичните си прояви остра критика, тя заяви, че американците трябва "да гласуват за Байдън все едно животът им зависи от това". Пламенната реч можете да видите във видеото:

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега