Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Oфициално: С двойка минаваш в шести клас, основно взимаш в седми

Oфициално: С двойка минаваш в шести клас, основно взимаш в седми

Учениците от пети клас ще могат да минават в шести клас и с една двойка. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене законопроекта за предучилищното и училищното образование, предложен от правителството.

Учениците от пети клас ще могат да минават в шести клас и с една двойка. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене законопроекта за предучилищното и училищното образование, предложен от правителството. Разбира се има и допълнително условие, за да се случи това, а именно ученикът трябва да има минимум четворки по останалите предмети. 

Няма да повтарят годината учениците до четвърти клас. Основно образование пък вече ще се взима със завършен седми клас, а не както досега – с осми. Законопроектът беше одобрен с 81 гласа "за", 13 "против" и двама въздържали се. Текстовете минаха с гласовете на ГЕРБ, Синята коалиция и трима независими депутати. ДПС и левицата се обявиха срещу проекта, а от "Атака" се въздържаха. 

Дискусията продължи близо четири часа. 15 септември остава начало на учебната година, записаха още депутатите. От учебната 2016-2017 г. на предучилищна подготовка задължително ще трябва да ходят децата, навършили 4 години. Дотогава тя е задължителна за 5-годишните, ако учебната година съвпада с навършването на възрастта.

На училище - отново задължително, трябва да ходят до 16-годишна възраст и образованието започва от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 7-годишна възраст на детето.  По решение на родителите в първи клас може да се запишат и 6-годишните. Родители, които не осигуряват присъствието на децата си в детската градина или в училището, да се наказват с глоба в размер от 50 до 150 лв., а при повторно нарушение - от 100 до 500 лв., предвижда законът.

Основното образование ще бъде разделено на два етапа - начален - от първи до четвърти клас включително, и прогимназиален - от пети до седми клас включително. Средното образование също ще е в два етапа: първи гимназиален - от осми до десети клас, и втори гимназиален - от 11-и до 12-и клас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега