Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Огромен мигрантски натиск в Бургаско, властите отчитат ръст и на пътните произшествия

Огромен мигрантски натиск в Бургаско, властите отчитат ръст и на пътните произшествия

Само Районната прокуратура, към настоящия момент, наблюдава 380 дела, свързани с мигрантски натиск. Това е отчетен ръст с 141 дела

Няма ръст на битовата престъпност, което е успокояващ факт, но има ръст, и то значителен, на престъпленията, свързани с мигрантската вълна. Само Районната прокуратура, към настоящия момент, наблюдава 380 дела, свързани с мигрантски натиск. Това каза пред журналисти окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. По-рано днес той организира среща с кметовете от всички общини в Бургаска област и полицията. 

„Искаме да дефинираме максимално добре проблемите, които се отнасят до няколко сегмента на престъпността. Битова престъпност, пътно-транспортни произшествия и изобщо пътния травматизъм и най-вече тези, в резултат на употреба на наркотици, техните аналози и алкохол. Наред с това във фокуса на вниманието ни ще бъде, предстои дискусия по този повод, делата свързани с производство, употреба и разпространение на наркотични вещества и техните аналози. И в заключение, но не на последно място, особен акцент ще поставим върху мигрантския натиск, мигрантската вълна и най-вече резултатите от нея. Това, което искаме да чуем от първо лице единствено число е реалните проблеми, как бихме могли да подобрим взаимодействието, сътрудничеството, диалога с местната власт. Да дефинираме реални мерки, които да доведат и до реални резултати в тази посока“, каза Чинев. 

„В обобщение мога да кажа, че няма ръст на битовата престъпност, което е успокояващ факт, но има ръст, и то значителен, на престъпленията, свързани с мигрантската вълна. Само Районната прокуратура, към настоящия момент, наблюдава 380 дела, свързани с мигрантски натиск. Това е отчетен ръст с 141 дела. Много сериозна и обезпокояваща цифра. Наблюдаваме и ръст на пътно-транспортните произшествия, в резултат на които е причинена смърт след употреба на наркотични вещества, техните аналози и алкохол“, добави още окръжният прокурор. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега