Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окръжен съд - Бургас остави в ареста разследван за изнасилване

Окръжен съд - Бургас остави в ареста разследван за изнасилване

Окръжен съд – Бургас потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на Димитър Симеонов, който е привлечен като обвинения за противозаконно лишаване от свобода на лице от женски пол и изнасилване. За времето от 23.09.2014 г. до около 16 ч. на 25.09.2014 г . той лишил противозаконно пострадалата от свобода като я държал заключена в дома й посредством катинар, поставен на входната врата на жилището в с. Черно море. При условията на продължавано престъпление той се съвкупил с нея, като я принудил със сила и й нанесъл удари.

Окръженсъд – Бургас потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на ДимитърСимеонов, който е привлечен като обвинения за противозаконно лишаване отсвобода на лице от женски пол и изнасилване. За времето от 23.09.2014 г. дооколо 16 ч. на 25.09.2014 г . той лишил противозаконно пострадалата от свободакато я държал заключена в дома й посредством катинар, поставен на входнатаврата на жилището в с. Черно море. При условията на продължавано престъплениетой се съвкупил с нея, като я принудил със сила и й нанесъл удари.            

На29.09.2014 г. Районен съд – Бургас взе спрямо Симеонов най-тежката мярка занеотклонение и той обжалва този съдебен акт. Пред въззивния съд обвиняемиятзаяви, че не е виновен. Той твърди, че имал връзка с пострадалата, а тя сеоплакала срещу него, защото не й дал пари.            

Окръженсъд – Бургас отхвърли искането на защитника му да бъдат разпитани катосвидетели жената, с която обвиняемият живее на съпружески начала, бившата му съпругаи сина му. Съдът посочи, че това са действия по разследването, които санедопустими в производството за контрол на мярката за неотклонение.            

Окръженсъд – Бургас намери молбата на Симеонов и неговия пълномощник да измени мяркатаза неотклонение в парична гаранция като неоснователна и не я уважи. Съдът установи,че той е привлечен да отговаря за две тежки умишлени престъпления, като първотосе наказва с лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години, а второто до 6години. Разследването срещу него е в началото си, но събраните материали санапълно достатъчни, за да се направи извод, че той е автор на престъпленията,тъй като показанията на пострадалата се потвърждават от доказателствата,събрани с други процесуални способи.

Съдът посочи, че по делото е приложенасправка от МБАЛ – Бургас за това, че тя е постъпила за лечение с фрактура на триребра и на носа, като имало данни и за кръвоизлив в белия дроб. Това даваоснования на съда да приеме, че след изготвяне на съответните експертизи, имавероятност да бъде повдигнато на Симеонов обвинение за по-тежко престъплениеили и за друго престъпление – причиняване на средна телесна повреда. От начина,по който е осъществена престъпната деятелност и от нейната продължителността напроявената престъпна воля, съдът прави извод, че е налице реална опасност тойда извърши друго престъпление, т. е и втората предпоставка за прилагане нанай-тежката мярка за неотклонение.           

Определениетона Окръжен съд – Бургас, с което потвърждава мярката за неотклонение задържанепод стража на Симеонов, е окончателно.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега