Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окръжен съд - Бургас потвърди ареста на обвиняем за телефонни измами

Окръжен съд - Бургас потвърди ареста на обвиняем за телефонни измами

Окръжен съд – Бургас потвърди наложената на Добрин Тодоров мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем за измама представляваща опасен рецидив. Разследван е за това, че за времето от 13.09.2014 г. до 15.09.2014 г. включително, в гр.Бургас, в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с неустановени по досъдебното производство лица, с цел да набави за себе си, или за другиго от съучастниците си имотна облага поддържал у трима бургазлии заблуждение, възбудено от неустановените по делото лица и с това им е причинил имотна вреда в размер общо на 3800 лева.

Окръжен съд – Бургас потвърдиналожената на Добрин Тодоров мярка за неотклонение задържане под стража. Той епривлечен като обвиняем за измама представляваща опасен рецидив. Разследван еза това, че за времето от 13.09.2014 г. до 15.09.2014 г. включително, вгр.Бургас, в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, всъучастие като съизвършител с неустановени по досъдебното производство лица, сцел да набави за себе си, или за другиго от съучастниците си имотна облагаподдържал у трима бургазлии заблуждение, възбудено от неустановените по делотолица и с това им е причинил имотна вреда в размер общо на 3800 лева.           

На13.09.2014 г. в гр.Бургас, неустановеното по делото лице, се обадило на домашниятелефон на бургазлийка, представяйки се за нейн братовчед, живеещ в Германия. Подпредлог, че и изпраща колет, съдържащ лекарства, 6000 EURи документи, я накарал да предаде на куриер сумата от 200 лева, предназначениза извършване на куриерската услуга „освобождаване на пратката”.   

На 14.09.2014г. в гр.Бургас, неустановениятизвършител се обадил на домашния телефон на друга жена, представил се за внука йв чужбина. Под предлог, че й изпраща пратка, съдържаща 7000 EURи документи, я накарал да предаде на представител на куриерска фирма 1800 евро,предназначени за извършване на куриерската услуга „освобождаване на пратката”.           

На следващия ден неизвестният се обадилна домашния телефон на трета пострадала, представяйки се за нейн познат. Подпредлог, че внукът й е в болница и са му необходими 3000 лева за „даване накръв”qнаправил опит да й причини имотна вреда в размер на 2000 лева, но деяниетоостанало недовършено, по независещи от дееца причини.           

На 18.09.2014г. Районен съд – Бургас е наложил на Тодоров мярка за неотклонение задържанепод стража. Тойобжалва това определение. Пред въззивния съд Тодоров заяви, че съжалявал застореното. Той търсел работа, затова пуснал обява във вестник. Разбрал, чезадачата, която му възлагат е измама и желаел да отмъсти на хората, зарадикоито вече е търпял наказание лишаване от свобода. Младежът помоли мярката занеотклонение да бъде изменена в по-лека.            

Окръженсъд – Бургас установи, че Тодоров е разследван за тежко умишлено престъпление.Събраните в досъдебното производство доказателства водят на извод, че той еавтор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдът обърнавнимание, че самият той не отрича виновното си поведение в дадените от негообяснения. Съдебният състав посочи, че той вече е осъждан три пъти запрестъпления от същия вид. Твърденията му, че е извършил тези действия, за данакаже и отмъсти на лица, които са го вкарали в затвора, съдът приема занеправдоподобни.

Напротив, съдът намира, че действията му сочат да е участвал всхема за измами, която му е била предварително известна. Като основание заналичието на престъпен умисъл у Тодоров, съдът коментира начина на извършванена престъплението – той е сторил 3 деяния в рамките на 3 дни. Месеци следизлизането му от затвора през месец април, той е подновил престъпната сидейност. С тези аргументи Окръжен съд – Бургас намери като неоснователнажалбата на Тодоров и потвърди взетата мярка за неотклонение задържане подстража. Определениетоне подлежи на обжалване и протест. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега