Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Опасни за очите навици и как да избегнете риска от тях

Опасни за очите навици и как да избегнете риска от тях

Те са особено вредни за тези, които носят контактни лещи.

Съществуват привидно безвредни навици, към които се придържаме, без да си даваме сметка за риска, който те носят със себе си. Днес сме Ви подготвили подборка от шест потенциално опасни за очите навици и начините да избегнете риска от тях.

1. Редовното посещение на басейна е идеален начин да поддържате форма. Плуването оказва благотворно влияние на целия организъм, но препаратите, с които се обработва водата, и микроорганизмите в нея могат да навредят на очите Ви. За да избегнете риска, винаги използвайте очила за плуване, независимо дали сте край басейна или морето, дали отваряте очи под водата, или не. Под душа също избягвайте пряката струя.

2. Спиралата за очи е един от най-опасните елементи от грима на всяка дама. Причината е, че в четчицата се развиват множество микроорганизми. Независимо дали все още е годна за употреба, или вече се е посгъстила, сменяйте спиралата на всеки 3, максимум 6 месеца, след отваряне. Толкова е приемливият срок на употреба на очния грим.

3. Модерните екрани нямат нищо общо с кинескопните монитори от миналото. Въпреки това, ежедневното взиране в тях с часове вреди на зрението заради излъчваната синя светлина. Ако не можете да се откажете от скролването на смартфона в леглото, поставете специален филтър, инсталирайте си приложение или, ако самият телефон има вграден софтуер, пуснете нощния режим. Те променят цветовете на изображението, така че да се намали излъчването на синя светлина.

4. Не използвате качествени слънчеви очила през зимата - слънчевите лъчи са също толкова опасни и през студените месеци. Можете да замените аксесоара с по-малко затъмняващи стъкла, но все пак скривайте очите си от слънчевата радиация и през зимата. 

5. Спането на климатик или вентилатор е опасно за окото, особено ако сте изложени пряко на въздушната струя. Освен че изсушават въздуха, те разнасят и полени, прах и алергени, които могат да раздразнят окото Ви.

6. Не прекалявайте с капките за очи. Те носят моментно облекчение и намаляват зачервяванията, а в някои случаи това е жизнено необходимо. Ако предозирате обаче рискувате обратен ефект. Ако страдате от сухота в очите, свързана с времето, просто си набавете уред за овлажняване на въздуха и избягвайте да стоите близо до климатика или отоплителния уред.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега