Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Опитът за покушение над Доган не е продиктуван от "езика на омразата"

От ДПС трябва да се извинят на българския народ
Опитът за покушение над Доган не е продиктуван от "езика на омразата"

Октай Енимехмедов – мъжът, който опря пистолет в главата на Ахмед Доган на конференцията на ДПС в събота, или има психически проблеми, или е получил много пари, за да посегне на политика. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от "Синята коалиция" и бивш директор на Националната служба за сигурност Димо Гяуров.

Октай Енимехмедов – мъжът, който опря пистолет в главата на Ахмед Доган на конференцията на ДПС в събота, или има психически проблеми, или е получил много пари, за да посегне на политика. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от "Синята коалиция" и бивш директор на Националната служба за сигурност Димо Гяуров.  

Той подчерта, че за охраната на Доган в последните години България е похарчила милиони. Разходите за опазването сигурността на вече бившия лидер на ДПС възлизали на 2,5-3 млн. лв. на година.   Гяуров бе категоричен, че опитът за покушение над Доган не е продиктуван от „езика на омразата”, какъвто бе коментарът на Лютви Местан.  

„Някои представители на ДПС се опитаха да вменят вина на българския народ и мисля, че трябва да се извинят за това. Цялото ръководство на партията трябва да промени поведението си незабавно”, заяви още Гяуров.   От своя страна журналистът Валерия Велева пък коментира, че от този акт загубиха и ДПС, И ГЕРБ, и България като цяло. И сподели мнението на Гяуров, че е изключено да се говори за омраза, особено на етническа основа.    

„1% е вероятността това момче да е действало само. Моята версия е, че някой се е притеснил, че Доган излиза от политиката”. Така бившият шеф на Национална служба "Сигурност" ген. Атанас Атанасов коментира пред bTV нападението на 25-годишния Октай Енимехмедов над пожизнения председател на ДПС. Според Атанасов има няколко среди, които имат интерес Доган да е начело на движението.

Той припомни например, че репликата на Сокола за разпределянето на порциите в държавата е преляла доста гласове на ГЕРБ. „Бизнес среди са се възползвали от Доган в политиката”, коментира още Атанасов. Той бе категоричен, че досегашният лидер на ДПС слиза от политическата сцена, но със сигурност ще продължи да се занимава със „създадените от него обръчи”.

Атанасов заяви, че нападението над Доган е целяло провал на конференцията и стопиране на оставката му. „Това е партийно мероприятие, но Доган има персонална охрана от НСО. Ако този човек имаше боен пистолет, Доган щеше да бъде убит”, обясни Атанасов и нарече реакцията на НСО „тотален провал”. „Не трябваше да се допусне този човек да се качи на трибуната, заяви Атанасов, но заподозря, че управляващите защитават НСО, тъй като шефът на службата Тодор Коджейков е бил лична охрана на премиера.    

„Видяхме сериозно насилие и това показа политическата същност на ДПС. Цинично беше да му свалят панталона.” Така Цветанов коментира опита за линч на делегатите на конференцията над Октай Енимехмедов. Младият нападател най-вероятно ще отговаря за хулиганство пред съда. Вътрешният министър припомни случая с препречването на неговия ескорт, който също беше квалифициран така.    

Според в. "Труд" новата версия за мотива на нападателя Октай Енимехмедов е отмъщение. Доведеният му брат - Светлан, е бил пребит през 2008 г. от гардовете на Доган. Приятели на семейството на Октай допускат, че може заради това младежът да е нападнал лидера на ДПС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега