Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оранжев код за силен вятър е в сила за Бургас и още 16 области

Оранжев код за силен вятър е в сила за Бургас и още 16 области

Предстои рязко застудяване!

В 17 области e обявен оранжев код, а в 10 – жълт за силен вятър и рязко застудяване. Областите, закоито важи оранжевият код, са: Бургас, Ямбол, Кърджали, Хасково, Смолян, Стара Загора, София, Перник, Кюстендил, Благоевград. Там след обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили. Ще бъде със скоростмежду 14 и 19 м/сек., възможни пулсации до 24м/сек.

Областите, за които важи оранжевият код са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Шумен, Разград, Силистра, Варна и Добрич. Там също се очаква след обяд вятърът от запад-северозапад да сеусили, прогнозират от НИМХ, цитирани от ИА "Фокус". Ще достигне средна скорост между 20 и 25 м/сек., възможни пулсации до 32 м/сек.

Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. На места попреминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Значителнивалежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса. През нощтаот северозапад облачността бързо ще намалява, но с рязкото застудяване в отделни райони на Предбалкана евъзможно да прехвърчи сняг.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Преди обяд ще духа до умерен вятър отзапад-югозапад. След обяд значително ще се усили северозападният вятър. След пладне и вечерта, попреминаването на студения атмосферен фронт, на места ще превали слаб дъжд. Максималните температурина въздуха и на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има променлива, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000 метра –сняг, но до вечерта с очакваното рязко застудяване сняг ще превали и в ниските планински части. Ще духабурен, по върховете временно ураганен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса, но след пладне рязко ще застудява.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега