Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Орбан: Има трудни въпроси за решаване преди преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС

Орбан: Има трудни въпроси за решаване преди преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС

"Мисля, че трябва да отговорим на много дълги и трудни въпроси, преди да стигнем до етапа за взимане на решение дали да бъдат започнати преговори за присъединяване", каза унгарският лидер.

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че има "много трудни въпроси", които трябва да бъдат решени, преди да започнат преговори за присъединяване на Украйна към Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Страните от ЕС трябва да решат през декември дали да започнат преговори за присъединяване на Украйна към ЕС, като за това е необходима единодушната подкрепа на всички 27 държави в блока. Според дипломати обаче Унгария може да се окаже пречка пред започването на преговорите.

"На преговорите в Брюксел за бъдещето на Украйна, които ще се водят през есента, не можем да избегнем въпроса дали наистина можем сериозно да обмисляме членство и да започнем преговори за присъединяване на страна, която е във война", каза Орбан по унгарското държавно радио.

"Не знаем колко голяма е територията на страната, тъй като войната още продължава, не знаем колко голямо е населението ѝ, защото хората бягат . . . да приемем в ЕС страна, без да знаем нейните параметри, би било безпрецедентно", изтъкна Орбан. "Мисля, че трябва да отговорим на много дълги и трудни въпроси, преди да стигнем до етапа за взимане на решение дали да бъдат започнати преговори за присъединяване", каза унгарският лидер.

Орбан поддържа по-топли отношения с Москва в сравнение с много други лидери от ЕС и неведнъж е влизал в пререкания с Киев, включително за правото на етническите унгарци да учат на родния си език, след като през 2017 г. в Украйна бе прието законодателство, ограничаващо употребата на малцинствени езици в училищата, отбелязва Ройтерс.

Орбан заяви в понеделник, че Унгария няма да подкрепи Киев по нито един международен въпрос, докато не бъдат възстановени езиковите права на етническите унгарци в Украйна, припомня агенцията. 

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега