Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Организират благотворителен концерт за изографисването на новия храм в с. Драганово

Организират благотворителен концерт за изографисването на новия храм в с. Драганово

Припомняме, че през лятото на 2022 г. кметът на бургаското село Драганово - Исмет Реджеб, заедно с църковното настоятелство потърсиха съдействието на проф. Нейкова за изграждането на православен храм в населеното място. Така започна кампанията по набирането на средства изцяло с благотворителност, в която се включиха училища, фирми, държавни институции, частни лица.

Областният управител проф. Мария Нейкова организира в навечерието на Великденските празници благотворителен концерт. Събраните средства ще бъдат използвани за изографисването и направата на олтара на бъдещия православен храм „Св. Живоприемен източник“ в бургаското село Драганово. 

В концерта ще участват Тони Димитрова, Вокално трио DЕJA VU, Дует „Бургас“, Василена Чернаева, ПФА „Странджа“, Народен хор „Трепетлика“, ДВГ „Изгревчета“, ТК „ЛУКОЙЛ Нефтохим“, КСТ „Бургас-1975“, КСА „Нефтохимик-2011“, Пламена Бенова, възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Светлина Наумова, Аглая Тодорова, Ния Стоянова, Мартин Николов и др.Концертът ще се проведе на 12 април от 19:00 ч. в Конгресния център, зала „Черноморие“ на Морска гара – Бургас. 

Входът ще бъде свободен, като всеки, който желае да даде частица от себе си и да се включи в това християнско дело може да остави своята лепта в разположените урни в залата или по банков път по дарителска сметка:   BG53RZBB91551007196290 за храм „Св. Живоприемен източник“, с. Драганово, община Бургас

Припомняме, че през лятото на 2022 г. кметът на бургаското село Драганово - Исмет Реджеб, заедно с църковното настоятелство потърсиха съдействието на проф. Нейкова за изграждането на православен храм в населеното място. Така започна кампанията по набирането на средства изцяло с благотворителност, в която се включиха училища, фирми, държавни институции, частни лица. Резултатът 7 месеца по-късно е, че благодарение на съпричастността на всички, включили се в кампанията, строежът на храма е в заключителен етап и предстои изографисването и изработването на олтара. 

„Преди броени месеци направихме първата копка на една поляна и сигурно в повечето хора е таяло съмнението, че храмът ще бъде построен толкова скоро. Но ето, че благодарение на щедростта и добротата на хората, храмът ще отвори врати на 15 август, когато православният свят почита Св. Богородица. И така малкото бургаско село, където мирно и в взаимопомощ живее смесено население, ще има вече и православен храм“, сподели областният управител Мария Нейкова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега